Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

"Fuchs nam je obećao besplatne diplomske, a dobili smo kaos"

Studenti prijete izlaskom na ulice i upozoravaju da su besplatna četvrta i peta godina za sve i izborene na najvećem prosvjedu.
09. rujna 2010. u 18:34 40 komentara 2 prikaza
fuchs (1)
Foto: Pixsell

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) i dalje ne želi reći hoće li diplomski studiji ove godine biti besplatni za sve studente ili neće. Sve će se znati u ponedjeljak na Rektorskom zboru – kratko poručuju. Tako će još koji dan potrajati okrutno držanje u neizvjesnosti studenata trećih godina koji ovih dana ne znaju trebaju li početi razmišljati kako da pronađu i do deset tisuća kuna za svoju školarinu.

– Ovo su obične muljaže. Ministar Fuchs bio je na televiziji i obećao besplatne diplomske. A sada opet imamo kaos – ljutiti su studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu koji su nekoliko puta svoj fakultet držali u blokadi boreći se za besplatno obrazovanje, od kojeg na kraju nije bilo ništa!

Nešto će i ovaj put, kažu, napraviti izda li ih MZOŠ. Možda i prosvjede poput onih poslije kojih su i izboreni besplatni diplomski za sve. Konačnu odluku nestrpljivo očekuje i studentski pravobranitelj Ivan Tomljenović, za kojeg je situacija kaotična, a ljuti se i zbog prenapuhanih školarina.

>>Diplomski studij studenti će plaćati i deset tisuća kuna?!

Zadar: Testiranje na Covid-19 u Općoj bolnici
PISMO OBIŠLO HRVATSKU
Prebolio COVID-19 pa otkrio što morate imati doma: 'Korona boli kao sam vrag'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...