Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrazovanje

Fuchs demantira spajanje NCVVO-a i Agencije

\'unutrasnja...zagreb.....24.07.2009.  markov trg - banski dvori, vlada republike hrvatske, predsjednica vlade i premijerka jadranka kosor / sjednica vlade o rebalansu proracuna / radovan fuchs     Ph
Marko Lukunić/Arhiva VL
17.02.2011.
u 19:45

Kad bi se spojio Centar i Agencija, dobila bi se ustanova koja bi bila u sukobu interesa

Moje ministarstvo nije za spajanje Agencije za odgoj i obrazovanje s Centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja, kazao nam je jučer ministar obrazovanja Radovan Fuchs stišavajući time priče koje su krenule pošto je Ministarstvo uprave predložilo da se radi štednje objedine te dvije obrazovne institucije, koje su nespojive.

Protiv spajanja je i ravnatelj Centra Goran Sirovatka. Ističe da trebaju ostati "neovisna ustanova koja će provoditi evaluaciju obrazovanja i dati nepristranu ocjenu stanja u sustavu". I zastupnica Marija Lugarić smatra da Centar koji organizira i državnu maturu treba ostati samostalan jer je jedna od rijetkih obrazovnih ustanova koja je dobro radila i stekla određen ugled.

– Neka spoje Agenciju za odgoj i onu za strukovno obrazovanje. To je logično – kazala je M. Lugarić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije