Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kažnjena s 3000 eura

Frizerka koja je dobila kaznu zbog zaokruživanja cijena: 'Ovo me izbacilo iz cipela'

Šišanje i feniranje u frizerskom salonu
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
20.01.2023.
u 20:46

Ja nisam oštetila nikoga, zapravo radim na svoju štetu, jer je nama frizerima, koji radimo s ljudima jedan na jedan, najteže dizati cijene i za tim posežemo u krajnjoj nuždi, kaže zagrebačka frizerka koja je kažnjena jer je cijenu bojanja povisila za 9 centi, a šišanje za 36

Kaznu od 3000 eura dobila je zagrebačka frizerka Sabina Samardžija zbog zaokruživanja cijena nakon uvođenja eura. Kažnjena je s 1990,84 eura kao pravna osoba i 1327,23 eura kao odgovorna osoba.  Sabina Samardžija je vlasnica i ujedno jedina radnica istoimenog frizerskog salona u zagrebačkom Sigetu pa kaznu mora sama platiti, piše Slobodna Dalmacija

Kriva je, kažu inspektori, jer je povećala cijenu bojenja i frizure kratke kose i to za 0,45 posto. Bojanje koje je koštalo 150 kuna konvertirala u 20 eura, a ne 19,91 što je devet centi više. Zamjerili su joj što je i žensko šišanje koje je bilo 50 kuna (6,64 eura) konvertirala u sedam eura.

- Ovo je veliki prekršaj protiv nas poduzetnika. Krše se prava slobodnoga tržišta pod izlikom da mi kršimo prava potrošača, a ja sam, zamislite, za svega dva posto digla cijene i to nakon što sam punih 11 godina držala iste cijene - kazala je Sabina koja je nakon Nove godine cijene nekih usluga čak i smanjila.

Kategorički tvrdi kako, iako je riječ o simboličkom poskupljenju, nije dizala cijene zbog prelaska na euro nego zato što su joj i troškovi svega porasli i nije još više posao bio održiv.

- Moj cjenik je javan i nemam što kriti, niti se zbog ičega osjećati krivom. Cijenu muškog šišanja sam čak i snizila, iako je i dosad bila svega 40 kuna. Zapravo sam samo blago korigirala cijene usluga za koje koristim repromaterijal, budući da je on iza Nove godine poskupio pet posto. Dakle, ja 11 godina držim iste cijene, a meni je u zadnje vrijeme struja poskupila 100 posto, Čistoća 100 posto, najavljuje se poskupljenje vode, telekoma, knjigovođa mi je poskupio... A ja ne smijem dignut cijenu par centi?! - ogorčena je ova frizerka.

Budući da je kaznu objavila na Facebooku, odmah su joj se javili brojni klijenti. 

- Nikada nisam zloupotrijebila povjerenje svojih klijenata, godinama mi isti ljudi dolaze, oduvijek sam bila korektna i evo što sam doživjela. A je li mene itko išta pita kad HEP diže cijene? Ja nisam oštetila nikoga, zapravo radim na svoju štetu, jer je nama frizerima, koji radimo s ljudima jedan na jedan, najteže dizati cijene i za tim posežemo u krajnjoj nuždi - ispričala je frizerka te dodala: 

- Ovo me je izbacilo iz cipela! Nadam se da će mi prigovor uvažiti, kao i drugim mojim kolegama, jer nije prekršajni nalog osnovan. Inače, možemo svi ključ u bravu! - zaključila je.

VIDEO Kako prepoznati lažne novčanice eura? Mjesečno ih se u Europi pojavi 35.000

Komentara 23

Avatar gmail
gmail
21:05 20.01.2023.

ništa od kukanja... već naći odvjetnika i tužiti državu. Sramota, kako cijede komarce dok im deve prolaze...

SP
Stari panj
23:01 20.01.2023.

Moj lokalni pekar Šiftar je digao cijene 20-25%. Koliko li je on platio kaznu?

DU
Deleted user
00:20 21.01.2023.

Tko god je prolazio kroj inspekcijski nadzor i upoznat je sa cjelokupnom procedurom će znati da to što je dobila kaznu ne mora značiti da će istu morati i platiti. Predlažem neka se objavi cijeli zapisnik za ovaj slučaj pa da vidimo što je upisano u nalazu. Pretpostavljam da će eventualno morati vratiti cijene na prvobitne odnosno niže, a ako zaista dođe do presude za naplatu tako drakonske kazne predlažem da iseli iz jugoslavije zajedno sa čitavom familijom u neku zemlju zapadne europe gdje slobodno tržište funkcionira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije