Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAĐANI PREPOZNALI LOPOVA

Fratri objavili snimke i obračunali se s virovitičkim kradljivcem milodara

Foto: Facebook
1/3
11.03.2020.
u 00:30

Ovo je bio drugi put u samo pet dana da je njihova crkva bila na meti lopova

Krađa iz crkve im je već preko glave, pa kad im je u nedjelju lopov odnio prilično krupnu kasu s milodarima, a sve su to jasno snimile nadzorne kamere, svećenici iz Župe sv. Roka u Virovitici njegove su fotografije objavili na Facebooku.

Uhićen iste večeri

“Molimo vas, ako vidite u crkvi ovoga gospodina koji je danas odnio kasicu iz crkve, da mu drugi put pomognete jer su kasice zaista teške, a čovjek još i šepa pa da si ne ozlijedi kičmu”, apelirali su fratri u nedjelju predvečer, dodavši kako je ovo drugi put u samo pet dana da je njihova crkva na meti lopova.

Crkva ima vrhunski videonadzor, ugrađen baš zbog učestalih krađa, pa su snimke vrlo jasne i građani su na Facebooku odmah prepoznali o kome je riječ. Kradljivac milodara uhićen je još iste večeri. Škrabica je naknadno pronađena u kanalu u Suhopolju, 10-ak kilometara dalje, a u njoj je ostalo samo nekoliko kovanica.

Crkva oštećena za 8000 kn

– Dojava o krađi došla je oko 16.30. Prikupljanjem informacija na terenu, policijski službenici došli su do saznanja da bi počinitelj mogao biti 36-godišnjak s područja Virovitice. On je oko 21.55 pronađen i doveden u PP Virovitica – priopćila je PU virovitičko-podravska. Crkva je oštećena za oko 8000 kuna, a lopov je isto popodne za dio novca uspio kupiti – automobil.

U župi su nam kazali da su često na meti lopova, koji su milodare iz škrabica znali vaditi i ribolovnom udicom

Ključne riječi

Komentara 6

KR
kronika20
16:07 11.03.2020.

Crkvi možemo zahvaliti opstanak hrvatskog naroda, naročito u vrijeme komunističke diktature. Crkva je i danas nositeljica opstanka hrvatskog naroda, Crkva čuva i održava najviše kulturnih spomenika, Crkva uza sve devijantnosti čuva ljudsko dostojanstvo čovjeka, savjest i poštivanje drugih ljudi.

RO
romobil
12:29 11.03.2020.

Čemu novci u crkvi!?!? Trgovci u hramu?

DU
Deleted user
11:34 11.03.2020.

dalibor nemoj gledati samo prohodovnu stranu gledaj malo i rashodovnu/caritas, pomaganje nemoćnima i potrebitima itd.7 pa će ispasti da je rashodna strana daleko veća... znači ne tulipaniraj bezveze!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije