Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOČIN U GRUBORIMA
Povratak na članak

Turudić: Nedvojbeno je utvrđeno samo da je u Gruborima počinjen ratni zločin i sramotno je da se to pokušalo zataškati

Kao i prvi put, razlog takve odluke bio je nedostatak dokaza

Komentari 59

Avatar bosanac1951
bosanac1951
11:02 26.02.2016.

Pošteno Turudiću, slažem se s presudom.Bravo..Nadam se da je ovom presudom konačno stavljena točka na "I" u svezi glede slučaja Grubori.

VL
HA
Hammond
11:22 26.02.2016.

Sad ce drug pusic i drugarica terselic koja ce imat jos masniju i neuredniju kosu nakon ovog,opet sa zalbama sudu za ljudska prava itd,al dzabe im je dva puta oslobodeni,sacicu skinuta stigma,sve je napokon gotovo kao i u haagu sto je bilo za oluju,pozdrav domovini!

VL
DA
dasdase
11:36 26.02.2016.

Pa druže anticenzura gdje si bio ti tako učen? Zašto se nisi priključio pa bi bilo više učenih? Nego druže anticenzura kako je u CK?

VL
FA
Fake
11:09 26.02.2016.

Tko god da je ovo napravio,žali Bože što gazi po crnoj zemlji.

VL
AA
AAlien
11:44 26.02.2016.

Nije to nikakva mrlja nad Olujom već izolirani incident kakvih ima u svakom ratu.

VL
HA
Hammond
11:27 26.02.2016.

Nitko me spori da su ljudi pogubljeni,ali nadite i osudite one koji su to napravili a ne po istima stalno,ovo se odnosi na documentu neka nadu dokaze,i ljude koji su krivi a onda na sud a ovako samo ispadate sto i jeste,presmjesni ili se posavjetujte sa savom strbcom kako sto vise slagat i podmetnut lazne dokaze

VL
RI
Rizlman
14:55 26.02.2016.

Daj Turudiću ne pričaj bezvezarije. Koga zanima tvoje mišljenje je li bila mrlja ili nije bila mrlja na Oluji nešto što se dogodilo 19 dana nakon završetka Oluje. Ti si samo trebao reći tehničke stvari, a to je da nema dokaza i da se dosuđuje oslobađajuća presuda kao jedina razumna i pravedna. Ostale litanije me ne zanimaju.

VL
DD
ddh
11:29 26.02.2016.

Ovo je dobar pomak u hrvatskom pravosudju. Konacno je donesena jedna presuda na osnovi postojecih dokaza, a ne kao dosad po izmisljenim dokazima iz kuhinje Save Strbca i njegovih jataka Terselicke i Pusica. Dosta je bilo sudjenja nevinim Norcima, Glavasima ili Mercepima na osnovu srpskih izmisljotina i podmetanja Yugoslavena u Hrvatskoj. I kak god nije dobro, nego je barbarski kad se jedan zlocin dogodi, isto tako je i divljacki i barbarski kad se nekoga neduznog za taj zlocin osudi, kao sto su svojevremeno osudili generala Norca i kako jos vijek pokusavaju osuditi Tomislava Mercepa. A kaj se Grubora tice, gdje stoji to, da su to pocinili Hrvati. Na tim podrucjima su se jos uvijek u to vrijeme vucarali odbjegli cetnici, koji su i najveci dio stradalih Srba i pobili. Nebi to cetnickim zlocincima bilo niti prvi niti zadnji puta.

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
21:29 26.02.2016.

U mom rodnom mjestu cetnici su ubili desetke ljudi, vecinom civili i starci. Neki su bili i muceni. Za neke se jos uvjek ne zna gdje su sahranjeni, ako su uopce sahranjeni. Nikad nitko nije kaznjen za taj zlocin. Ubojica srbin ili ubojica hrvat su neljudi. Nema razlike medju njima. Nema razlike ni medju zrtvama. Ubijeni su neduzni. Sramim se ubojica iz svog naroda.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:34 29.02.2016.

Činjenica je da je "netko" u zoni određene vojne odgovornosti ubio u kućama i bolesničkim krevetima skupinu staraca. Isto tako "netko" je u istom periodi, dva tjedna nakon završetka akcije Oluja zapalio desetak tisuća nečijih domova. Prošao sam tim krajevima u doba neposredno nakon toga dok je na sačuvanim kućama pisalo "ne pali, Hrvat" ili "ovdje je 123. bojna". Kao prvo, nije se smjelo dogoditi da razbojnici u uniformama hrvatske vojske idu, pljačkaju, pale i ubijaju koga nađu, lažno se prikazujući kao branitelji ili čak domoljubi. Vojne policijske snage trebale su to spriječiti, ali nisu. Tada se hrvatska vojna policija bavila švercom u Njemačkoj ukradenih automobila smjerom Njemačka-Borongaj-Lora-HVO-Stolac i dalje prijateljima četnicima, ne zaboravimo to. Tek je kasnije došao i šverc drogom. Takvi su nam zatrovali čistu vojnu pobjedu, zagadili je svojim osobnim razbojništvom a danas njihovi nekadašnji i odgovorni zapovjednici prave se blesavi i u nedogled se ne rješavaju takvi očiti slučajevi. Svatko tko takve štiti izravno je protiv Republike Hrvatske i nastavlja pomagati četnike i velikosrbe kao što ih je u ratu pomagao gorivom za tenkove ili švercom ljudi, droge i tko zna čega sve je bilo. Razvila se takva klima u društvu da su nam ti šverceri i lažni domoljubi snažniji i od policije, sudova pa i crkve, njihova je riječ presudna a njihov status nedodirljiv. Pa nije bilo toliko tih zločina, treba to što je još preostalo završiti i konačno voditi normalan život.

VL
SK
skupiduša
23:24 26.02.2016.

Ne može se staviti točka na i dok se god ne utvrdi istina, ona se sigurno zna, samo se skriva, ali procurit će, kad, tad!

VL
LO
lojtra1
12:05 26.02.2016.

Ubili baba Zorku prije nego što je stigla napunit mitraljez. Bome velika mrlja!

VL
AD
ADoRESA
11:30 26.02.2016.

"S obzirom na sudski utvrđene činjenice (Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju MKSJ, Županijski sud u Zagrebu, Vrhovni sud RH) po kojima su ratni zločin protiv civilnog stanovništva u selu Grubori počinili pripadnici ATJ Lučko, a koji je prethodio paleži sela Ramljani, pitam Glavnog državnog odvjetnika .............. odustaje li DORH od istraga u vezi zapovjedne odgovornosti Željka Sačića i drugih nadređenih iz ATJ Lučko za zločin koji je 25. kolovoza 1995. godine počinjen nad šestero srpskih civila u selu Grubori"

VL
HA
hajduk1966
08:35 29.02.2016.

Sad bi trebalo da netko plati sudske troskove

VL
NM
nemirno more
10:02 29.02.2016.

Sramotno je to g-dine Turudicu sto do danas nitko nije osudjen za taj zlocin. Svi sve znaju,a nitko nista nezna. Trebalo je cijelu postrojbu osuditi zbog prikrivanja dokaza. Kad ce mo shvatiti da LAZ unistava cijelo drustveno bice. Istina,pa maa ma kakva ona bila,i samo istina je pokretacka snaga sve ostalo je samo blato.

VL
AB
abcdefghij
11:27 26.02.2016.

Nedavno sam napisao da ce biti oslobodjeni. To nedjelo je mrlja na"akciju"oluja za koje nitko nece odgovarati. Nadam se da ce ih bog pravedno kazniti za ubojstva neduznih civila.

VL
SV
svenson
17:57 26.02.2016.

ADoRESA , cenzura,documenta i ostali komentatori sto se upalili zar ste zaboravili Vukovar ,Skabrnju i ostala sela i gradove u koje ste poubijali civile

VL
Avatar istovari
istovari
12:48 26.02.2016.

Omerta....zakon šutnje....

VL
KA
Kameni
11:52 26.02.2016.

Srbi nas mrze, neznan samo zasto???

VL
ZE
Zemuncevic
16:19 26.02.2016.

Opce je poznato da su cetnici i JNA po uzoru na Hitlera izvrsili agresiju na Hrvatsku a pri povlacenju po uzoru na SS i Vermahta sve spaljivali a one koji nisu htjeli bjezati sa njima ubijali da ne bi mogli svjedociti o njihovim zlocinima a sada to zele zalijepiti BRANITELJIMA !!!!!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.