Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Franjo Tuđman 1992.:
Povratak na članak

‘Što bi bilo od Njemačke da se nastavila na kukastom križu’

“Svijet će se uvjeriti da je demokracija u Hrvatskoj jamstvo za stabilnost i Hrvatske i mira”

Komentari 136

KA
kajbum
12:47 31.08.2017.

Nista. A stabi bilo kad bi u America stavili crvenu petokraku.

VL
SO
Somelier
13:01 31.08.2017.

Ovo je nemoguće kako se hoće HOS omalovažiti. Tuđmana su komunisti izvlačili uvijek kad im je zatrebalo a nisu ga mogli smisliti a to rade sada ovi isti. Kako se ne zapitate kako je onda Tuđman pripojio HOS Oružanim Snagamaa Republike Hrvatske i to sa svim znakovljem i oznakama. Zar nije bezobrazno uspoređivati kukasti križ i ZDS. Kukasti križ se može uspoređivati sa slovom "U" u pleteru koje su Ustaše koristili. ZDS je slavni poklić svakoga Hrvatskoga domoljuba koji je spreman svoj dom braniti a što je HOS i učinio. Koliko je meni poznato nitko ne koristi ustaški U.

VL
B2
bokida 2
13:50 31.08.2017.

Dok god budu po Zagrebu divljali Boljševici, propali Jugoslaveni i razne bezposličarske protuhe na drugoj strani će morati biti oni koji su za svoju domovinu spremni.

VL
ML
Mlad75
12:56 31.08.2017.

Opet pokusavanje prodaje magle mozda kukasti kriz mozes usporediti sa slovom U al sigurno ne mozes sa za dom spremni...u ostalom Cavoglave su se pjevale i vrtile na HTVu tjekom rata i poslije dok je Franjo bio ziv i nije nikad reko da je pozdrav sporan, također kao vrhovni zapovjednik oruzanih snaga dozvolio je da postrojba IX bojne ima znak s pozdravom za dom spremni i time isto pokazao da mu nije sporan...

VL
Avatar MK
MK
14:15 31.08.2017.

Dr. Franjo Tudman: "Mi nećemo dopustiti ostacima jugokomunističkog sustava, niti jugosrpskog, stanje kakvo smo bili zatekli u Hrvatskoj uspostavom hrvatske slobode i demokracije. Nećemo dopustiti da nam sve to dovedu u pitanje."

VL
DU
Deleted user
13:42 31.08.2017.

LOL Komunisti naknadno otkrili Franju, jednog i drugog... papu i dr.žavnika.

VL
DA
davnor
13:44 31.08.2017.

Da je ostala pod križem bila bi bogatija nego danas angela nebi imala preko 1000 krivičnih prijava a naše slavonske šume bile bi pune divljači a ne izbjeglica.

VL
DU
Deleted user
13:49 31.08.2017.

Usklik i pozdrav ZDS kroz povijest se javljao u razlicitim inacicama. Problem je sto se ustastvo se u cjelini zeli prikazati kao zlocinacki pokret, sto je iskrivljavanje istine. Fasizam i nacizam ustaskom pokretu su nametnuti od strane Italije i Njemacke. Revaloriziranje pozitivnih i domoljubnih nakana kroz stvaranje NDH je uz lustraciju uvijet da Hrvatska postane uredjena zemlja i da cvrstog koraka nastupa u buducnosti.

VL
BA
bakulušić
20:17 31.08.2017.

Čim Jugoslavenima i komunistima ne ide sve po planu, počinje lov na - ustaše. Viđa ih se svugdje i u svako vrijeme samo ih se ne viđa tamo gdje jesu, u prikrivenim grobištima, tenkovskim rovovima, jamama. Uključimo radio, vidjeli suu ustaše. Uključimo televizor, vidjeli su ustaše. Uzmemo novine u ruke, ustaše nadiru sa svih strana. Da ih je Pavelić toliko imao, mogao je osvojiti Moskvu, London, Pariz... Zaista, kad će ovo izluđivanje prestati i kad će netko početi istraživati prikrivena grobišta u kojima počivaju kosti zvjerski pobijenih ljudi? Bez suda i bez presude!

VL
Avatar tituš
tituš
13:17 31.08.2017.

Tko može reći što bi bilo kad bi bilo... gluposti nad glupostima ..

VL
DU
duxnacije
13:14 31.08.2017.

Dok u saboru sjede pupovci stanimiroviči i ostali sudionici agresije na moju domovinu ja ču se deklarirati kao ustaša(ustanik) pogotovo dok jugoslaveni tipa radeta ,teršeličke,boričke i ostale gamadi šetaju mojom domovinom koju sam dragovoljno stvarao sa ostalim suborcima isticati ču gdje god mogu pozdrav ZA DOM SPREMAN!!!!!!!!!

VL
DU
Deleted user
13:43 31.08.2017.

Nije NDH doživjela sudbinu Hitlera i Musolinija već Pavelić. Hitlerova i Musolinijeva država su opstale iako su najodgovornije za 2.svj.rat, za razliku od Hrvatske kojoj to nije uspjelo jer je Hrvat i zločinac Broz tako htio.

VL
Avatar MK
MK
14:14 31.08.2017.

Zvonimir Berkovic: "Došlo je vrijeme da pogledamo istinu u oči... Nema sumnje da je Tuđman svojim redefiniranjem Pavelićeve NDH kao izrazom stoljetnih težnji hrvatskog naroda za svojom državom, zapravo ekshumirao tu mentalnu tvorevinu, ubrizgao joj svježu krv i omogućio joj da još generacijama živi." ...po potrebi Titoisti i Jugoslaveni Dr. Franju Tudmana hvale ili optuzuju. ...onda su gazili Franju, sada gaze po HOS-u - uvijek ce oni nesto hrvatsko gaziti, jer je njima zivotni zadatak gaziti hrvatsko... Nova lica scena ista...

VL
DU
Deleted user
13:10 31.08.2017.

Par zanimljivosti iz povijesti. U Njemačkoj su se nacional-socijalisti i komunisti borili tijekom Weimarske republike na život i smrt. A bili su vrlo slični, totalitarnog razmišljanja, bez susjećanja za ljude kao ljude. Kod nas su predratni komunisti bili raznoliko motivirani, evo Tuđman je iznio svoj (navodni) motiv. U svakom slučaju "naši" komunisti su svoj antifašizam ponovo otkrili tek 22.6.1941. kad je Hitler izigrao sporazum sa Staljinom, do tada nit su oni dirali Nijemce i ustaše, niti oni njih (osim što su Ustaše naslijedili po zatvorima komuniste od stare Jugoslavije, a koje nisu pustili na slobodu, a možda i bi pustili, da je pakt Hitler-Staljin potrajao, ovako su ih uglavnom likvidirali). Komunisti su ideološki bili vrlo slični nacional-socijalistima, a zbog ovog hitlerovog poteza postali su opet antifašisti, ali se tu pokazuje da su komunisti 1941. bili oportunistički antifašisti - kad im je zgodno. A Ustaše pak nisu bili ideološki antisemiti, već oportuni, da opljačkaju i usput se ne zamjeraju Hitleru. Naime, u ustaškom pokretu i ekipi koja je s Pavelićem došla iz Italije bilo je i židova (koji su svejedno stradali od ustaša i Njemačke, zahvaljujući njemačkom antisemitizmu tada). Ne treba stavljati znak jednakosti između komunista i fašista-nacionalsocijalista, oni nisu isti, SAMO SU VRLO VRLO SLIČNI i daleko od humanosti i suosjećanja. Neljudski je smatrati da je negacija nehumanosti komunističkih zločina po ičemu prihvatljivija od negacije naci-faš zločina.

VL
DU
Deleted user
12:48 31.08.2017.

‘Što bi bilo od Njemačke da se nastavila na kukastom križu’.....prevedi molim

VL
DU
Deleted user
18:34 31.08.2017.

koja glupost! provokativni naslov......... nepotreban kao i cir na zelucu.. kaj bi bilo da avioni vise ne lete nogo "puzaju" po podu... isto nepotrebno..

VL
Avatar babas
babas
18:38 31.08.2017.

Tuđman je bio komunist i titoist,okružen udbašima. Što bi bilo da je Njemačka nastavila sa fašizmom,bila bi najzaostalija država Europe,baš kao što je današnja Hrvatska koja je nastavila sa komunizmom.

VL
Avatar zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
13:12 31.08.2017.

da je nastavila nebi danas Njemacka bila ZEMLJA AZILANATA..ahahhahahah dodje u Njemacku dobis odma Putovnicu i jedan Kaljasnikov..ahahahhahahah za dobrodoslicu..

VL
VL
vlada1
12:57 31.08.2017.

Mili bože ljepih li momaka😭😭😫😫😭😭

VL
Avatar HKNKRZ
HKNKRZ
13:37 31.08.2017.

Njemačka da je pobijedila u ratu i nastavila sa kukastim križom bila bi najrazvijenija država na svijetu i sve bi bilo modernije i bolje. Naravno ne bi bilo onoga što danas viđamo u Njemačkoj. Ne bi bilo terorističkih napada niti silovanja. Najmoćnijoj državi na svijetu nebi nitko ništa smio prigovoriti. A kada bi netko stvarao probleme Njemačkom caratvu sa jednim blitzkriegom bi sve bilo riješeno. Njemci bi imali najmoćnije oružje koje nitko drugi nebi mogao ni zamisliti (kao što je bilo u ww2).Na mjesecu bi već imali građevine i možda bi već počela kolonizacija mjeseca. Mi kao Njemački saveznik i susjedna država bi vjerojatno bili mnogo razvijenija država kao i ostale države Europe koje su bile na strani osovine. Nebi imali problema sa Titom i antifama jer bi oni bili izbrisani sa lica zemlje. Europa bi bila kontinent bijele rase ,a druge bi rase bile tu samo kao turisti. Tako bi bilo da je povijest krenula u malo drugačijem smijeru.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.