Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TONA POSLASTICE

Francuzi napravili najveći tiramisu na svijetu

tiramisu
AFP
02.11.2009.
u 16:41

Poslasticu je spravljalo dvanaest kuhara, a Guinnessovi inspektori su je uredno izmjerili i potvrdili da, budući da je teža od tone, itekako prelazi prethodni švicarski rekord, kad je napravljen 783 kilograma težak kolač.

U tiramisu koji su u Villeurbanneu blizu Lyona (za trećeg godišnjeg festivala čokolade i slastica) napravili na klizalištu, jer je to bio jedini način da ga održe hladnim, išlo je 4000 jaja, 300 kilograma sira mascarpone, 60 kilograma vrhnja, 192 kilograma šećera, 180 kilograma keksa, 12 kilograma čokolade za kuhanje i oko pet kilograma kakaa. Konačan rezultat bio je težak 1067 kilograma i, nakon mjerenja za Guinnessa, izrezan je te su komadi rasprodani, a zarada je otišla u dobrotvorne svrhe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije