Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kontroverzan slučaj

Francuski sud dopustio ženi da zanese spermom preminulog muža

umjetna oplodnja
Dalibor Urukalović/PIXSELL
31.05.2016.
u 17:35

Suprug Mariane Gomez-Turri, koji je lani umro od karcinoma u 30.godini, dao je zamrznuti spermu prije početka kemoterapije.

Francuski sud dao je za pravo Španjolki koja želi zanijeti pomoću smrznute sperme preminulog supruga, odlučili su danas suci.

Suprug Mariane Gomez-Turri, koji je lani umro od karcinoma u 30.godini, dao je zamrznuti spermu prije početka kemoterapije. Par je u to vrijeme živio u Parizu, pa se na njihov slučaj primjenjivao francuski zakon.

Umjetna oplodnja u Francuskoj ograničena je na neplodne parove, a Mariani su vlasti isprva zabranile da spermu prenese u Španjolsku gdje sada živi.

Žalila se višem sudu koji je odlučio da se radi o posebnom slučaju "zbog vrlo specifičnih okolnosti...i bolesti njezina muža koja ih je spriječila u ostvarenju roditeljstva".

>>Razvoj embrija tu se prati kamerom i uspješnost umjetne oplodnje u prvom pokušaju je 90 posto

>>Sud Talijanki zabranio darivanje zametaka za istraživanja

Komentara 2

Avatar Linux
Linux
22:46 31.05.2016.

bem mu, prejaka vijest. svaka cast pronalazacu

MX
Mister X
19:10 02.06.2016.

Strahovita sloboda u demokraciji zamislite to.... A o dbilo koje druge bitange spermu možete dobiti bez suda besplatno.............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije