Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Švicarci tvrde drugačije

Francuski stručnjaci: Arafat nije otrovan polonijem

Ararfat
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
03.12.2013.
u 21:25

"Izvještaj odbacuje teoriju o trovanju te se kreće prema mogućoj prirodnoj smrti", rekao je izvor.

Francuski stručnjaci isključili su teoriju da je bivši palestinski vođa Yasser Arafat otrovan polonijem, piše France24 pozivajući se na izvor blizak istrazi.

Takav zaključak mogao bi izazvati kontroverze jer su švicarski stručnjaci prošlog mjeseca kazali kako je moguće da je Arafat otrovan. "Izvještaj odbacuje teoriju o trovanju te se kreće prema mogućoj prirodnoj smrti", rekao je izvor.

U studenom su švicarski znanstvenici koji su analizirali Arafatove posmrtne ostatke izvijestili da su pronašli "neuobičajeno visoke količine" polonija-210, smrtonosnog radioaktivnog izotopa.

>>U Arafatovim posmrtnim ostacima pronašli polonij

Komentara 1

HO
homofob
22:43 03.12.2013.

Neodgovorni nazovi znanstvenici najcesce samo stvaraju pometnje. Pokusjmo razjasniti tu "znanstvenu" konstataciju o "neuobicajenoj visokoj kolicini" polonija u ostatcima Arafata. Recimo da je "normalna" kolicina 1do 1.5 dio u 10 miliona. "Znanstvenici" su recimo otkrili 2.5 dijelova u deset miliona.. To je znatno vise nego je uobicajeno ali vjerojatno jos unutar standardne devijacije za mjerenje. Medutim smrtonosna kolicina je recimo 50 dijelova u 10 miliona. Znaci mozemo zakljuciti Arafat definitivno nije zrtva trovanja ali jer su zeljeli kreirati senzaciju i dati material za mrznju ti nadri znanstvenici nisu dali sve potrebne podatke nego su samo zamutili vodu i uzbudili duhove!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije