Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRDIO NJEGOV URED

Francuski predsjednik Emmanuel Macron pozitivan na koronavirus

Arrivée du président Emmanuel Macron à la basilique Notre-Dame de Nice
Foto: ERIC GAILLARD/PIXSELL
1/9
17.12.2020.
u 10:47

Francuska je donijela neke od najstrožih epidemioloških mjera u Europi kako bi suzbila širenje virusa.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron pozitivan je na koronavirus, javila je francuska agencija AFP, a vijest je potom i službeno potvrđena.

Macron će biti u izolaciji sedam dana i za to će vrijeme nastaviti obavljati svoje poslove na daljinu, kažu u priopćenju. Francuski predsjednik već je jednom bio u samoizolaciji kad je njegova supruga imala COVID-19, no tada se nije zarazio

Macron je treći šef neke EU države ili vlade s koronavirusom, nakon bugarskog premijera Boyka Borisova te hrvatskog predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. 

Macron je prije manje od tjedan dana fizički nazočio summitu u Bruxellesu i bio u bliskom kontaktu s ostalim europskim čelnicima.

VIDEO: Mjere za trgovačke centre i trgovine koje vrijede do 10. siječnja

Ključne riječi

Komentara 22

VL
_________
11:02 17.12.2020.

Mislim da je krajnje vijeme da korona dokaže koliko je opasna i smrtonosna.

SI
sisavac
11:08 17.12.2020.

sad ne bu smel spati s babom...

Avatar @promatrač
@promatrač
11:54 17.12.2020.

U članku za britanski MailOnline, britanski epidemolog dr. Tom Jefferson je govorio o pitanju pouzdanosti PCR testova. U njemu je epidemiolog prvo izvijestio o "toku zabrinjavajućih pisama i e-mailova" koje je primio. To su došli od "normalnih ljudi" koji su mu pisali "iz očaja". Zajedničko im je: Svi su bili pozitivni na PCR testu. Neki su u to vrijeme zapravo bili bolesni od COVID-19, drugi su ostali potpuno asimptomatski. A još su neki pokazivali samo pojedinačne simptome. Ali čak i sada, nekoliko tjedana ili čak mjeseci nakon prvog pozitivnog testa, PCR test bi i dalje pokazao pozitivan rezultat. Na primjer, Jefferson izvještava o ženi koja je u listopadu imala pozitivne rezultate u bolnici. Pozitivni rezultati, koji su se održali do danas, sada bi stvorili probleme za nastavak liječenja raka. Jer u bolnici bi se pretpostavilo da je i zarazna. Drugi se muškarac žali da je prije dva mjeseca izgubio njuh - njegov jedini simptom. Ali i njegovi rezultati ispitivanja ostaju pozitivni do danas. Jefferson stoga pretpostavlja da rezultati ispitivanja u određenim slučajevima ne predstavljaju nikakve dokaze za stvarnu bolest - a time i za zaraznost. (...) Zaključuje na kraju : "Ovdje nešto stvarno ide po zlu, ali to ne priznaju ni političari ni znanstvenici koji ih savjetuju."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije