Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STROGE MJERE

Francuska u lockdownu od petka, Macron: Ništa nije važnije od ljudskih života

French President Emmanuel Macron leaves after a meeting of an EU summit on a coronavirus recovery package at the European Council building in Brussels
POOL/Reuters/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
28.10.2020.
u 21:15

Istaknuo je da je Francusku preplavio drugi val koji će nesumnjivo biti snažniji i ubojitiji od prvog te da će do sredine studenoga kapaciteti u bolnicama biti gotovo popunjeni

Francuski predsjednik Emmanuel Macron proglasio je lockdown koji će početi u petak, a trajat će najmanje do 1. prosinca.

Istaknuo je da je Francusku preplavio drugi val koji će nesumnjivo biti snažniji i ubojitiji od prvog te da će do sredine studenoga kapaciteti u bolnicama biti gotovo popunjeni.

– Virus zahvaća sve generacije u svojim teškim oblicima. Moramo zaštititi ekonomiju. Za nas, ništa nije važnije od ljudskih života. Ostanite kod kuće koliko god možete – poručio je Macron.

Objasnio je i što znače nove mjere.

– Kao i u proljeće, Francuzi će moći na posao, liječnički pregled ili u kupovinu. Zabranjuju se privatna okupljanja, javni skupovi su zabranjeni. Rad od kuće bit će omogućen posvuda gdje se posao može organizirati na taj način – rekao je i dodao kako otvoreni ostaju vrtići, škole i fakulteti.

 

Ključne riječi

Komentara 28

KE
Kentucky
21:22 28.10.2020.

Propaganda Teska Propaganda

Avatar nekineki
nekineki
21:32 28.10.2020.

A bolnice poluprazne 👍...

Avatar spica1
spica1
22:05 28.10.2020.

Lockdown, pa kako? sada nosimo maske, imamo remdesivir, a imamo čudesna ozdravljenja, ljudi iz samoizolacije ozdravljuju, oporavljaju se, ni neznaju da su bolesni, kako sad opet lockdown?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije