Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRNE BROJKE SE NASTAVLJAJU

Zabilježen novi rekord u Italiji: Čak 24.991 novooboljelih u jednom danu

Koronavirus u Italiji
Foto: ALFONSO DI VINCENZO/IPA/PIXSELL
1/6
28.10.2020.
u 19:18

Do sada je u Italiji uslijed pandemije umrlo 37.905 ljudi, najviše u Europi nakon Velike Britanije. Sveukupan broj zaraženih popeo se na 589.766.

Italija je u posljednja 24 sata potvrdila 24.991 novi slučaj zaraze koronavirusom i oborila rekord od utorka kada je bilo 21.994 novozaraženih u jednom danu, priopćilo je u srijedu ministarstvo zdravstva, dodajući da je najveći porast broja zaraza u Lombardiji.

Danas je od covid-19 umrlo 205 ljudi, a dan ranije 221, dodaje ministarstvo u priopćenju.

Italija je danas testirala 198.952 ljudi. Vlada je zbog razmahivanja pandemije ovaj tjedan uvela nove restrikcije u zemlji i naredila ranije zatvaranje barova i restorana, teretana, kina i kazališta. 

Do sada je u Italiji uslijed pandemije umrlo 37.905 ljudi, najviše u Europi nakon Velike Britanije. Sveukupan broj zaraženih popeo se na 589.766.

Sjeverna regija Lombardija, u kojoj se nalazi i financijska prijestolnica Milano, ponovo se suočava s naglim porastom broja zaraženih te ih je u srijedu bilo 7558.

Walter Ricciardi, znanstveni savjetnik u ministarstvu zdravstva, smatra da bi se u Milanu i Napulju trebala uvesti karantena, no gradonačelnici dvaju gradova traže od vlade da to ne učini.

VIDEO: Mogu li se simptomi koronavirusa pojaviti i odmah nestati?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije