Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bombardiranja u siriji

Rusija objavila snimke: Uništili smo zapovjedni centar ISIL-a i kamp za obuku

sirija, ruski napadi
Foto: Screenshot Reuters
1/15
02.10.2015.
u 13:00

Zemlje članice američke koalicije pozvale su pak Rusiju da prestane s napadima na sirijsku opoziciju i civile jer su 'gorivo za još veći ekstremizam'

Rusija je objavila snimku koja, tvrde, prikazuje kako ruski avioni bombardiraju zapovjedni centar Islamske države i njihov kamp za obuku. Dogodilo se to drugog dana bombardiranja terorističkih meta u Siriji, a nakon što se Rusija odlučila uključiti u vojnu akciju.

Ministarstvo obrane izvijestilo je kako su zrakoplovi SU-24M i SU-25 izveli osam letova iz baze u gradu Latakiji na mediteranskoj obali napadajući pet meta Islamske države. Jedna od meta bila je zapovjedni centar ISIL-a, a druga kamp za obuku, piše RT.

Snimke je objavilo rusko ministarstvo obrane, a prikazuju ratni avion SU-24M u akciji.

Američka koalicija: Ruski napadi su gorivo za ekstremizam

Članice američke koalicije  koja se u Siriji bori protiv Islamske države pozvale su Rusiju da prestane sa zračnim napadima na sirijsku opoziciju i civile. U zajedničkom priopćenju, SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, Turska i druge zemlje koalicije kažu kako su ovi ruski napadi samo "gorivo za još veći ekstremizam".

Rusija, koja je danas objavila snimke napada meta ISIL-a, kaže kako su im oni glavni ciljevi te da će ovi napadi potrajati tri do četiri mjeseca.

Francuska strahuje da Rusija izvodi nasumične zračne napade u Siriji

Francuski predsjednik Francois Hollande razgovarat će danas s ruskim kolegom Vladimirom Putinom o napadima u Siriji, to jest, strahu Francuske i SAD-a da Rusija izvodi nasumične zračne napade na sirijske militante.

Iz Bijele kuće također optužuju, da Rusi napadaju i sirijsku oporbu, no ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov kaže da ciljaju iste terorističke grupe kao i koalicija predvođena SAD-om, piše BBC. Ipak, sirijska oporba tvrdi da su na meti zračnih napada i pobunjeničke frakcije protiv sirijskog predsjednika Bashara al-Assada.

Inače, Putin se danas u Parizu sastaje s ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom na temu pregovora oko Ukrajine, no u Parizu će, uz Hollandea biti i njemačka kancelarka Angela Merkel pa će njih dvoje imati priliku s Putinom porazgovarati o Siriji.

Rusija je ranije izvijestila da je drugog dana napada, u četvrtak, pogodila skladišta sa streljivom i zapovjedna središta. Lavrov je, govoreći pred UN-om u New Yorku, rekao da će se Rusija boriti i protiv drugih terorističkih skupina, uključujući Nusra Front i al-Qaedu.

- Ne podupiremo nikoga protiv vlastitih ljudi, borimo se protiv terorizma - rekao je.

>> Putin odmah udario po ISIL-u u Siriji, na meti Homs i okolica

>> Obamina strategija u Iraku, Siriji i Afganistanu se raspala! Na redu je Putin!

>> Rusija akcijom u Siriji postaje prvi svjetski policajac

Komentara 43

DM
dr_max
08:49 02.10.2015.

Hollande je nevidljivi pijun čije mišljenje je nebitno, njega se ne pita tako da je i naslov ovog članka smješan.

Avatar abakus
abakus
09:01 02.10.2015.

Jedine regularne snage i istovremeno jedine snage koje mogu jamčiti mirnu i stabilnu Siriju snage su predsjednika Assada. Tj. one snage i onog čovjeka kojeg su zapadne sile na čelu sa svjetskim kriminalcme broj jedna - SAD - išle rušiti bez ikakvog razloga osim svojih vlastitih interesa i mogućnosti zarade u uništenoj zemlji. Naravno da im je sada teško priznati što su učinile i da su kriminalci. Putin je dobro odlučio i jedini čini nešto da se ova situacija nereda koju su izazvale SAD&co malo popravi.

Avatar Floyd1
Floyd1
09:00 02.10.2015.

Hollande je za Francusku vec proslost. Predsjednik sa najvecim brojem ministara sionista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije