Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVAĐA I TUČNJAVA

Francuska odvjetnica strgnula muslimanki veo s lica

feredza
AFP
18.05.2010.
u 17:26

Odvjetnica, koja je bila u butiku s kćeri, usporedila je muslimanku s Belpfegorom, demonom koji na francuskoj televizijskoj emisiji opsjeda muzej Louvre i često pokriva svoje lice maskom.

Jedna 60-godišnja odvjetnica iz Francuske strgnula je veo s lica muslimanki tijekom svađe u butiku, nakon čega su se i potukle, prenosi britanski Daily Telegraph. Policija je istaknula da je ovo prvi ispad bijesa u Francuskoj vezan uz burke. Odvjetnica je, dok je ovog vikenda kupovala u blizini Nantesa, prvo uvrijedila muslimankin način odijevanja, zbog čega su se posvadile, a zatim joj je strgnula veo s lica, nakon čega su se i potukle. Obje su žene uhićene.

- Muslimanka (26) je obilazila butik kada je čula uvredljive primjedbe pravnice na račun njezine crne burke. Odvjetnica nije bila sretna što vidi ženu s velom u radnji i poželjela je da se zabrana burki uvede što prije - rekao je policajac koji radi na slučaju.

Navodi se da je pravnica, koja je bila u radnji s kćeri, usporedila muslimanku s Belpfegorom, demonom koji na francuskoj televizijskoj emisiji opsjeda muzej Louvre i često pokriva svoje lice maskom. Odvjetnica je nakon svađe strgla ženi veo s lica, a njezina se kći umiješala kad su se potukle.

- Vlasnik trgovine i muslimankin suprug pritrčali su kako bi prekinuli tučnjavu - naveo je policijski izvor za Telegraph dodajući da su sve tri žene uhićene i odvedene u lokalnu postaju na ispitivanje.

Glasnogovornik policije izjavio je da su podnesene dvije prijave, muslimanka je optužila odvjetnicu za rasnu i religioznu uvredu, a ona je pak optužila muslimanku za fizički napad.

 

Komentara 207

OB
-obrisani-
22:51 18.05.2010.

trunchbull , hvala na informaciji .. Najbolje je reći ja odoh a zamjeniti će me plagijator.... prozirno nekako..

OB
-obrisani-
21:22 18.05.2010.

Žene u burkama su pokretna strašila...

OB
-obrisani-
22:04 18.05.2010.

leona, općenito bi trebalo zabraniti odijevanje djece po vjerskim normama djeca se na taj načiš izoliraju i onemogućuje se integracija škole trebaju propisati prikladne kombinacije za odijevanje individualni obračuni i samovolja moraju se strogo kažnjavati, ne živimo u srednjem vijeku, zato postoji država koja će donijeti zakone koji se moraju poštivati uostalom, ljudi će se lako pokoriti zakonima države, ali neće poslušati savjet ili želju sussjeda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije