Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Francuska

Maskirani napali džamiju, ozlijeđeno 8 osoba, stradala i djevojčica (7)

Avignon
Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija
1/4
03.07.2017.
u 07:22

Policija isključuje da se radi o terorističkom činu, a lokalno tužiteljstvo radi na teoriji da je pucnjava dio rata između lokalnih bandi

Osam je osoba ozlijeđeno, uključujući i sedmogodišnju djevojčicu, u oružanom napadu maskiranih muškaraca u nedjelju kasno navečer ispred džamije u francuskom gradu Avignonu, izvijestili su lokalni mediji.

Kako prenosi list La Provence, svjedoci su vidjeli da su dvojica maskiranih muškaraca, od kojih je jedan bio naoružan pištoljem a drugi puškom, parkirali ispred džamije oko 22,30 sati i počeli pucati na mnoštvo koje je upravo odlazilo.

Policija isključuje da se radi o terorističkom činu, a lokalno tužiteljstvo radi na teoriji da je pucnjava dio rata između lokalnih bandi.

Najmanje je četvero od ozlijeđenih stajalo pred džamijom, dok je sedmogodišnju djevojčicu pogodio šrapnel dok je sjedila s obitelji u stanu na drugom katu. Nitko nije ozbiljno ozlijeđen.

Prije samo nekoliko dana jedan je muškarac spriječen u pokušaju da se automobilom zabije među ljude koji su stajali ispred džamije u pariškom predgrađu Creteil.

Muškarac koji je prije dva tjedna kombijem namjerno naletio na grupu muslimanskih vjernika blizu džamije u sjevernom dijelu Londona, pri čemu je jedna osoba smrtno stradala, uhićen je i optužen za "ubojstvo iz terorističkih pobuda".

Ključne riječi

Komentara 14

AR
anti_regressive
08:41 03.07.2017.

Kao uvijek, i ovdje je Hina fake news. Policija nije ništa isključila nego je rekla slijedeće: Avignon magistrate Laure Chabaud has suggested that the attack was not likely to be terror-related, and probably stemmed from a gang dispute between youngg people. Dakle, govori se o tome što je vjerojatnije, a što manje vjerojatno

Avatar Halidumjestohalida
Halidumjestohalida
08:33 03.07.2017.

Europa polako uzvraća udarce! Rise and rise until Lambs become Lions!

KA
kajbum
09:28 03.07.2017.

Oko za oko zub za zub

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije