Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tržišno natjecanje

Franak podnio prijavu zbog sumnje o usklađenom djelovanju sedam banaka

franak
Foto: ilustracija
13.07.2015.
u 12:52

U Franku navode da su predstavnici nekoliko najvećih banaka u Hrvatskoj pregovarali s njima kao da iznose stajalište za sve banke u pregovorima

Udruga Franak objavila je da je danas podnijela prijavu Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja i Općoj upravi za tržišno natjecanje pri Europskoj komisiji zbog sumnje o usklađenom djelovanju sedam banaka koje su pravomoćno osuđene u kolektivnom sporu.

"Podigli smo prijavu jer banke sve vrijeme udruženo i usklađeno djeluju što je najviše bilo izraženo tijekom pregovora u Ministarstvu financija, ali i istupima Hrvatske udruge banaka koja uvijek izražava opći stav svih sedam banaka iz čega je vidljivo da je njihovo poslovanje, u najmanju ruku, dogovoreno", poručili su iz Udruge Franak.

U Franku navode da su predstavnici nekoliko najvećih banaka u Hrvatskoj pregovarali s njima kao da iznose stajalište za sve banke u pregovorima te se pitaju kako je moguće da sedam najvećih banaka koje posluju u Hrvatskoj nastupa kao jedan entitet.

>> Vujčić pozvao Vladu i banke: Učinite nešto za dužnike “pod vodom”

>> Vukšić: Žao mi je ministra financija koji gotovo da torbari sa bankama

Komentara 6

Avatar whitesox
whitesox
14:17 13.07.2015.

udružili se u kartel!(kao mafija)e da je tu pravna država kako bi ih trebalo oprati!

Avatar viki_nuland
viki_nuland
17:11 13.07.2015.

Bankarski kartel? Ma ajdete molim vas. Pa tko je ikad cuo da banke pljackaju svoje stedise i svoje duznike (ha, ha, ha...). Otkrivamo toplu vodu. Pa normalno da su se bankari dogovorili kako opljackati gradjane. Kompletna izmisljotina s tzv. "Svicarcima" nema veze s stvarnim Svicarskim Frankom jer niti jedan kredit nije imao podlogu u Svicarcima, niti je ijedna banka koja je davala takve izmisljene kredite bila Svicarska banka.. Niti jedan duznik nije vidio niti pola Franka, jer je to samo bila matematicka prevara s obzirom da su bankari znali da ce Svicarski Franak rasti i tako ce dobiti vise novaca od duznika nego sto su im "posudili". Ljudi koju su godinama uredno vracali kredit sada imaju glavnicu duga vecu nego prvi dan kada su kredit uzeli, sto znaci ne da nisu vratili niti lipe kredita nego su ih banke jos vise zaduzile. Vracas kredit a glavnica ti raste, to je jedan fenomen do sada ne opisan u bankarstvu.

PU
pukiman843
22:23 06.11.2015.

mikrogrizzly, samo da znaš da kredit od 35000 €na 17 god.nisam mogao dići bez jamaca i sudužnika,ali su banke imale pravu stvar za mene(nas-frankere). Isti iznos, samo u chf-u.55000 chf i to sve na račun,ako hoću. Kako gledati na to,akoo sve banke rade isto,kad ne mogu zbog jamaca itd.u €, ali ima kredit baš za mene u chf-u? Slučajnost ili što, balkon kolega- jebeni balkanski.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije