Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Fra Jozo Zovko blagoslivlje Pentagon

31. listopada 2002. u 00:00 344 prikaza

ŠIROKI BRIJEG - Kapelicu, podignutu u Pentagonu na mjestu u koje je 11. rujna prošle godine udario avion, u nedjelju će blagosloviti fra Jozo Zovko, svjetski poznati franjevac iz Široga Brijega.

Svečanost i sjećanje na poginule započet će molitvom krunice, koju će upravo on predvoditi. Nakon misnog slavlja održat će se susret obitelji svih stradalih. Fra Jozo, poznat kao svjedok međugorskih ukazanja, obratit će im se tada u propovijedi riječima utjehe.

Za svečanosti u Pentagonu, kojoj će nazočiti brojni uglednici iz vjerskog, vojnog i političkog života, predviđene su velike mjere sigurnosti. - Amerikanci su dugo razmišljali o tome kako obilježiti mjesto tragedije. Odlučili su sagraditi memorijalnu crkvu. U njoj će se svaki dan moliti krunica - ističe fra Jozo.

Blagoslovom kapele u Pentagonu počinje fra Jozino jednomjesečno hodočašće po Americi. Tamo će se u nekoliko država susresti s mnogim vjernicima, a osobito štovateljima Međugorja. U New Yorku posjetit će i blagosloviti mjesto na kojemu su nekad bili Blizanci.

CVH
ON LINE PLATFORMA
Kako produžiti prometnu dozvolu, a niste u Hrvatskoj?
Eurizon Asset Management Croatia
Eurizonov kutak o tržištu
Fokus ulagača odmiče se od rata u Ukrajini