Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANJEVAC U AMERICI

Fra Jozo Zovko blagoslivlje Pentagon

31.10.2002.
u 00:00

ŠIROKI BRIJEG - Kapelicu, podignutu u Pentagonu na mjestu u koje je 11. rujna prošle godine udario avion, u nedjelju će blagosloviti fra Jozo Zovko, svjetski poznati franjevac iz Široga Brijega.

Svečanost i sjećanje na poginule započet će molitvom krunice, koju će upravo on predvoditi. Nakon misnog slavlja održat će se susret obitelji svih stradalih. Fra Jozo, poznat kao svjedok međugorskih ukazanja, obratit će im se tada u propovijedi riječima utjehe.

Za svečanosti u Pentagonu, kojoj će nazočiti brojni uglednici iz vjerskog, vojnog i političkog života, predviđene su velike mjere sigurnosti. - Amerikanci su dugo razmišljali o tome kako obilježiti mjesto tragedije. Odlučili su sagraditi memorijalnu crkvu. U njoj će se svaki dan moliti krunica - ističe fra Jozo.

Blagoslovom kapele u Pentagonu počinje fra Jozino jednomjesečno hodočašće po Americi. Tamo će se u nekoliko država susresti s mnogim vjernicima, a osobito štovateljima Međugorja. U New Yorku posjetit će i blagosloviti mjesto na kojemu su nekad bili Blizanci.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije