Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prekoračila ovlasti?
Povratak na članak

FPZG odbio dati Daliji Orešković podatke dolazi li predsjednica Grabar-Kitarović na predavanja

Povjerenstvo je tražilo i broj računa s kojeg je izvršena uplata za doktorski studij predsjednice, no nije objasnilo zašto to istražuje

Komentari 40

CR
crocro
08:16 02.03.2017.

Ako je predsjednica učinila za Hrvatsku u ove 2 godine više nego prethodni predsjednici u cijelim mandatima i ako joj se ne može pronaći mrlja na profesionalnom radu kao predsjednice države, onda idu kopati dalje gdje misle da mogu nešto iskopati i kompromitirati predsjednicu. Pojedoše se živi što predsjednica želi biti doktorica. A kada joj i u ovoj konstrukciji ne bi ništa pronašli, oni bi išli kopati dalje, jer jednostavno nešto moraju i žele iskopati. I kada bi već svaku nadu izgubili da išta mogu pronaći predsjednici, onda bi joj možda natovarili da se svaku večer pomoli dragom Bogu prije spavanja, jer bi to također mogao biti grijeh ili bezvezno gubljenje vremena koje je mogla utrošiti za 5 minuta duže sjedenje u svojem uredu. Ali zašto se to radi i zašto to istražuju. Pa zato što konačno na kraju tunela vidimo svjetlo i nadu u bolje sutra. I to nam netko želi osujetiti i ponovo ukrasti nadu. Sve mogu učiniti ali nitko narodu ne može zatvoriti oči.

VL
FN
Fr@njo
08:37 02.03.2017.

Predsjednica nije njihova Predsjednica... Sjetimo se samo one sramote Milanoviceve vlade , koja je vladinom odlukom izbacila Predsjenicu iz predsjednickoh ureda..bez ikakve analize, procjene, samo na temelju Predsjednicine zelje da u bliskoj buducnosti se pronadje rijesenje novog ureda. Svim sudionicimaicima tog bezobraznog , antidrzavnog , sramotnog cina, trebalo bi zabraniti bilo kakvo sudjelovanje u izvrsnoj vlasti, Jedna od navedenih, upravo nas siluje sa svojom pojavom, u zelji biti gradonacelnica glavnog grada, druga , moljaka za podrsku u uredu predsjednika vlade..treci i glavni , bez posla, na grbaci naroda.

VL
DU
Deleted user
11:34 02.03.2017.

Kako je definirano radno vrijeme visokih i najviših državnih dužnosnika? Od 7 do 3 ili od 9 do 17. Da li dužnosnici naplaćuju posjet uspješnoj firmi u Čakovcu kao dnevnicu, ili podjelu mimoza na Cvjetnom kao prekovremeno? I kako see sada tu uklapa nekoliko desetaka sati u semestru dolaska na fakultet? Neki će reći da s njom tamo ide i vozač i čuvari. Oni idu s njom i kada kupuje cipele pa bi moguće bilo potrebno proučiti da nije u nekakvom sukobu interesa kada kupuje cipele ili donji veš.

VL
MA
marvel123
10:28 02.03.2017.

Gospoda Predsjednica, Kolinda K. G.,je prva Predsjednica, koja nakon dugo vremena, jest prava i istinska Predsjednica. Republike Hrvatske i Hrvatskog naroda. Hrvatski narod je dugo i predugo cekao, da konacno ima normalnog i pravog celnika drzave i to smeta drugovima. Zanimljivo je sto je sa ostalim ljudima? Zar ne zele normalnu predsjednicu? Zar ne zele dobro Hrvatskom narodu, pa i drzavi?! Ne osjecaju li Hrvatsku svojom domovinom? Pa ovo je Hrvatska, domovina Hrvata, i, za razliku od drugih, ovdje mogu i srbi ili drugi, zivjeti i obnasati politicke funkcije. Kome smeta Predsjednica? Nikome, nego se napada iz privatnih razloga i ljubomore. Koga opozicija ima tj.ostale stranke, sa slicnom biografijom i medunarodnim iskustvom? Osim ruskog jezika nisu se znali ni potpisati na engleskom ili njemackom jeziku. Cim bi presli granicu ne bi znali ni parkirati koliko se izgube. Hrvatska moze biti sretna da ima neku osobu poznatu u EU, NATO -u i Americi. Nema joj ni priblizno ravnoj po znanju i iskustvu u medunarodnoj politici. Pogotovo kod partizanije. Bravo Predsjednice. Samo naprijed. Narod je uz svoju Kolindu.

VL
Avatar serafina
serafina
11:00 02.03.2017.

Nakon Tuđmana ovo nam je najbolja predsjednica. Nije joj lako boriti se protiv zavjere ljevice koja ju na svaki način želi rušiti. Učinila je i više nego što je trebala ali na žalost smanjene su joj ovlasti. Divim joj sese na staloženosti i požrtvovnosti nakon svih ovih napada. Gospođa Dalija Orešković nije se toliko brinula za gomilu nepravilnosti prošle kukuriku vlade .

VL
BT
btatarov
21:54 02.03.2017.

Oreškovićka, "skojevka" si je umislila da može rovati svaki put kad dobije "zadatak" od partije. Daj prije napiši knjigu sa kojom se predstavljaš i sama sebe prijavi za sukob interesa-laži! Odbi od Predsjednice!!!

VL
JZ
Jedan_Zagrepčanec
22:00 02.03.2017.

Ovo je bolesno. Oni mogu provjeravati samo plaća li Predsjedica sama svoj postdiplomski ili se to plaća iz državnog proračuna jer bi to bila zloraba položaja, a ne tiče ih se dolazi li ona na predavanja, polaže li ispite i kakve ocjene ima jer je to osobna stvar svakog studenta, pa tako i Kolinde Grabar Kitarović. Očito je da je Dalija Orešković u gadnom sukobu interesa jer iz nekih svojih osobnih razloga progoni gospođu Kitarović pa traži pikanterije s kojima bi je blatila.

VL
PI
pinkec
16:32 03.03.2017.

Izgleda Predsjednica RH vam smeta! Ne znam zasto? Valjda zato sto voli svoju drzavu i svoj Hrvatski narod!

VL
ME
Merlin
17:04 02.03.2017.

joj, dajte više prestanite davit predsjednicu sa svakom sitnicom. ovo je sad već preočito da ju ljevičari ne trpe. ne sporim da ima mjesta za kritiku dosta tih njenih poteza ali sad još ovo, jel dolazi na predavanja, dal markira i koliko, jel platila, nije platila...sve u svemu bolesno.

VL
AM
AMD------------------------
10:05 02.03.2017.

dekadentni na poslu.

VL
Avatar marnie
marnie
08:53 19.12.2017.

Nek istražuje Mesićeve račune, pardon, to je dužnost DORH-a.

VL
RE
realisticki
15:43 02.03.2017.

A bit će i tajno plagiranje.

VL
DU
Deleted user
15:50 02.03.2017.

Sabor je donio zakon o sprečavanju interesa, Sabor je imenova Povjerenstvo i svi su dužni tom Povjerenstvu koje radi po zakonu dati podatke koji se od njih traže. Ovdje se vjerojatno radi o strahu rukovodstva Fakulteta da ne prekrše ostale zakone koji se spominju, ali to je neutemeljeno uvjerenje budući da je Povjerenstvo i predsjednica tog povjerenstva ozbiljan državni organ sa velikim ovlastima koji je dužan štititi dobivene podatke dok je postupak u procesu, što se do sada pokazalo kao vjerodostojno. Prema tomu ovo je samo jedan od slučajeva kada se ne poštuje zakon. Mislim da bi Predsjednici samo koristilo da se ti podaci dostave Povjerenstvu što ne znači da bi bili odmah dostupni i javnosti. Javnost (mediji) ako želi doći do tih podataka zna kako to postići.

VL
SP
spaner
15:49 02.03.2017.

a u koje tajne ustanove/firme/ treba priložiti tajni doktorat nažalost nikada nećemo saznati

VL
TO
TomoVinkovićbeatsIMT
16:30 02.03.2017.

Zašto povjerenstvo za sukob interesa nije bilo tako angažirano oko bivšeg predsjednika i ZAMP-a???

VL
SA
Shariel Aron
15:06 02.03.2017.

Darija Orešković se umislila da je J. Edgar Hoover.Vrijeme je da dobije po prstićima.

VL
PR
prepri43
16:39 02.03.2017.

Stupanjem na dužnost Trump je izbacio iz Bijele Kuće sve što je mirisalo na Obamu. Dok nova vlast u Hrvatskoj ne učini isto ništa dobrog se ne će dogoditi!

VL
KA
karlodrago
19:04 02.03.2017.

što se ovo događa sa Hrvatskom . Nemogu vjerovati da i ova Oreškovićka vuče u lijevo a trebala bi raditi pošteno ,čak je i svoga svekra Leticu preodgojila ,I sada treba rušiti Predsjednicu koja je odmah iza Tuđmana najpošteniji domoljub.

VL
IV
ivanasertic4
20:01 02.03.2017.

pa jel ta oreškovićeva poremećena?! to kaj je došla uz pomoć SDPa joj nije dosta samo po sebi (mislim koji mozak s tolko godina moze bit na toj poziciji-nijedan!) , nego praktički gleda Kolindi u novčanik tobože jer uvodi reda . fakultet će sam voditi reda i poduzimati potrebne mjere

VL
VA
vanilija
18:26 02.03.2017.

javna osoba financirana javnim, znači našim novcem ne može reći da ima pravo na privatnost i izmotavati se nekakvim tajnim podacima, tu već svašta "smrdi"! Građani koji sve to plaćaju i koje bi ista trebala predstavljati imaju pravo znati što se u njihovo ime razgovara, pregovara i dogovara te kako se troši njihov novac! Sve mora biti vrlo transparentno! A ako se osoba koju građani masno plaćaju vodi privatnim interesima, odnosno studira u vrijeme za koje je građani plaćaju da bi obavljala javni posao, to je onda već problem i trebalo bi se zapitati kud to naš novac odlazi, i da li je to pronevjera našeg novca, jer predsjedničko radno vrijeme i obaveze bi trebale trajati 24 sata za boljitak zemlje i građana, što znači da nema mjesta ni vremena za studiranje ,to je trebalo odraditi ranije, prije preuzimanja dužnosti, (trebalo se već ranije odlučiti hoće li biti studentica ili predsjednca) a tko nije u stanju posvetiti svoje puno vrijeme obavljanju predsjedničke dužnosti, a za koje ju plaćamo, taj niti nije za tu poziciju, treba reći hvala i doviđenja, i prepustit isto nekome tko će bit u stanju. Zakonom bi stvarno takve stvari trebalo definirati,a ne da se na takav način takvim španciranjem za prvatne interese pljuje po građanima

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.