Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZABORAVNI TRENUCI

Povijesne fotografije koje su obilježile zadnje desetljeće

Fotografije desetljeća
Foto: Reuters/PIXSELL
1/16
08.12.2019.
u 11:02

Samo jedan pogled na njih može nas ushititi, nasmijati, rasplakati, šokirati, satrti, zbog njih možemo zanijemiti

Sve je bliže posljednja godina drugog desetljeća u 21. stoljeću. Prilika je to da se pogleda unatrag u želji da se izdvoje događaji, osobe, pojave ili slučajni i sporedni trenuci koji su ovo razdoblje na neki način obilježili i utisnuli nam ga u sjećanje.

Može se to činiti riječima, ali jedan od najupečatljivijih i najsnažnijih načina da rezimiramo određeno vremensko razdoblje, istaknemo po čemu ćemo ga pamtiti, možda bi točnije bilo reći po čemu bismo ga trebali pamtiti i koje nam je ono poruke poslalo, jesu fotografije.

Fotografije desetljeća
1/38

Ti uhvaćeni trenuci, zabilježeni za vječnost, često su sasvim dovoljni. Gledajući ih “vidimo”, “čujemo” i “shvaćamo” sve. Samo jedan pogled na njih može nas ushititi, nasmijati, rasplakati, šokirati, satrti, zbog njih možemo zanijemiti. Mogu nas i promijeniti.

Fotografije desetljeća
1/51

A kad je u pitanju ono što je u proteklom desetljeću doživio i proživio naš planet, kao izniman podsjetnik vrijedi pogledom “prelistati” album u kojem je agencija Reuters izdvojila 150 svojih najboljih fotografija uz popratne komentare samih fotografa, njihovih autora.

Dok ih promatrate, pred vama se ukazuje povijest našeg vremena, ono čemu ste možda svjedočili, u čemu ste možda sudjelovali, što ste možda propustili, za što ste možda odgovorni, što ste možda zaboravili...     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije