Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brutalan rat

'Fotografije i snimke dokaz su strašnog zločina koji treba istražiti'

Irak
Foto: Human Right Watch
1/7
27.06.2014.
u 21:10

Islamisti su 12. lipnja objavili da su ubili 1700 vojnika u Tikritu.

Human Rights Watch smatra da analize fotografija i satelitskih snimaka, koje su objavili na svojim internetskim stranicama, pružaju uvjerljive dokaze da su irački islamisti iz ISIL-a (Islamske države Irak i Levant) izveli masovna smaknuća nakon zauzimanja grada Tikrita.

Analize pokazuju da su militanti na dvije lokacije između 11. i 14. lipnja ubili između 160 i 190 muškaraca. Sumnjaju da je broj žrtava mnogo veći, ali im potpunu istragu ometa činjenica da je teško locirati tijela, a  i onemogućen im je pristup tom području.

Objavili da su ubili 1700 ljudi

Islamisti su 12. lipnja objavili da su ubili 1700 vojnika u Tikritu. Dva dana kasnije, na svoju internetsku stranicu su postavili fotografije grupe koje ja navodno smaknula muškarce. Irački ministar za ljudska prava 22. lipnja je kazao da je ISIL u Tikritu ubio 170 regruta Iračkog vojnog zrakoplovstva.

- Fotografije i satelitske snimke iz Tikrita su snažan dokaz strašnog ratnog zločina koji treba istražiti - kazao je Peter Bouckaert iz HRW-a te dodao kako su islamski militanti "navodno ubili najmanje 160 ljudi i Tikritu".

Tijekom ofenzive na mnoge gradove u Iraku militanti su na svojim internetskim stranicama i na YouTubeu objavili fotografije i snimke zarobljenih civila i vojnika iračke vojske. Na nekim se fotografijama vidi i smaknuće zarobljenika.

>>Irak će se raspasti na 3 dijela: Suniti, šijiti i Kurdi šire svoja područja interesa

>>Obama naoružanoj sirijskoj oporbi daje 500 milijuna dolara

Komentara 12

DI
dokazano.istinito
22:27 27.06.2014.

jel moze samo 5 % onoga sto israel,amerika i zapad skriva ,da vidimo te zlocine, jel smijete to da prikazujete?!..aha nema ih! pa dobro nastavite da samo pisete i publikujete ono sto vam oni savjetuju,a nemojte da otkrivate istinu, jerr to bi moglo mnoge ljude sirom svijeta da raplakuje i ogorca..jeste li ikada culi ili videli o onome sto se dogadje u Burmi (myanmar genocide)..a tako to vam je daleko !,nista nastavite vi svoje sve dok vam to dusu ne otezi

DI
dokazano.istinito
22:32 27.06.2014.

sta kazete, necete vise pisati o egiptu,jer stigle demoratija, !..a jeli znaci na tisuce mrtvih ,i tisuce na smrt osudjenih,vam vise nije interesantno pisati o egiptu, aha znaci sada samo o turskoj, i ponovo o sunitima u iraku, a jeli,i, a sta bi sa demokratijom u siriji, vise vam asad nije neprijatelj, can i oporba vise nije jaka,pa sad daj malo pomoci na naoruzanje,a zasto to, zasto ne odmah napasti kao sto bi opet napali vi irak,samo zato sto suniti uzvracaju na diktatore !..ja se potpuno slazem da ima i isis neke zlocine,mozda i pogreske, ali ideja njihova o slobodnom iraku nije

AA
aabbcc
22:14 27.06.2014.

Islamisti ko humanisti... ako ih uporedimo sa Srebrenicom i krscanima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije