Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zahtjev Kongresu

Obama naoružanoj sirijskoj oporbi daje 500 milijuna dolara

Barack Obama
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
26.06.2014.
u 22:36

Iz Bijele kuće su poručili da će novac pomoći stabilizirati područja pod kontrolom opozicijskih snaga u Siriji te borbi protiv terorističke prijetnje.

Američki predsjednik Barack Obama zatražio je od Kongresa odobrenje za 500 milijuna dolara koji će se potrošiti za trening i opremanje članove "umjerene sirijske naoružane opozicije", piše BBC.

Bijela kuća je u priopćenju napisala kako će novac pomoći Sirijcima "da se obrane od napada režima". Tim novcem žele oslabiti i ekstremiste kao što su pripadnici Islamske države Iraka i Levanta.

Njihove vojne pobjede i osvajanje dijelova susjednog Iraka dovele su do jačanja pritiska nekih američkih političara prema Obami. Iz Bijele kuće su poručili da će novac pomoći stabilizirati područja pod kontrolom opozicijskih snaga u Siriji te borbi protiv terorističke prijetnje.

>>Sirija, Iran i SAD idu na islamiste u Iraku

>>Sunitski militanti zauzeli naftna polja, napali zračnu bazu

Komentara 19

AM
alberta.mutti.5
07:31 27.06.2014.

Fantasticno, americki nobelovac za mir na djelu. To ce pomoci da Europa dobije puno vise izbjeglica, da se smanji broj civila, da opet gledamo jadnu djecu, zene, starce, ubijene gradove. Fantasticno.

OD
oltar domovine
23:41 26.06.2014.

ovo je vec smijurija koga ameri naoruzavaju vise ni oni sami ne znaju opoziciju umjerenu hehe a rusi ne smiju svoje ruse u ukrajini naoruzavati kako kaze obmama ..bogami ovaj svijet ide sto rekla moja baka kata k vragu !

DU
Deleted user
22:57 26.06.2014.

Samo vi naoružavate te teroriste obiti će vam se o glavu to kao što se već i vidi kako ratuju u Iraku sa vašim parama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije