Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi o njemu pričaju

Fotografija ovog dječaka obišla je svijet, no njegova priča rastužila je mnoge

Kinez Wang Fuman
Foto: Facebook
1/4
15.01.2018.
u 09:07

Osmogodišnji Wang Fuman svakoga dana pješači 4,5 kilometara do škole, a prije nekoliko dana od hladnoće mu se smrznula kosa

Fotografija osmogodišnjeg dječaka iz Kine sa smrznutom kosom obišla je svijet, no ono što se krije iza te fotografije mnogima je slomilo srce.

Maleni Wang Fuman nedavno je do škole pješačio 4,5 kilometara na temperaturi od - 9 stupnjeva Celzijevih pa su mu kosa i lice bili smrznuti kada je ušao u učionicu. Ravnatelj škole Zhuanshanbao u Xinjieu u provinciji Yunnan nije mogao vjerovati svojim očima kako dječak izgleda pa ga je fotografirao. Nakon što je fotografija objavljena na internetu, velikom se brzinom proširila i svi su počeli pričati o osmogodišnjaku kojeg su nazvali ''Ledeni dječak''.

Dječak svaki dan pješači do škole 4,5 kilometra, no toga dana sunce ga je prevarilo pa je na nastavu krenuo u laganoj jakni, bez kape i rukavica. S obzirom na to da je temperatura bila debelo ispod ništice, kosa mu se putem smrznula.

Dok je drugim učenicima dječak bio smiješan, što se vidi u pozadini fotografije, javnost je rastužila činjenica da u 21. stoljeću djeca još uvijek u takvim uvjetima pohađaju školu.

No, objavom fotografije otkrivena je tužna životna priča dječaka koji živi u velikom siromaštvu sa sestrom i bakom.

Mnogi su se sažalili nad dječakom pa je škola nakon nekoliko dana primila više od 15.000 dolara donacija, 20 grijalica i više od 140 setova tople odjeće za djecu.

Pogledajte i galeriju fotografija koje su nas nasmijale i šokirale: Najveći hit dolazi iz Zagreba!

Kinez Wang Fuman
1/30

Komentara 3

MA
Makinja
10:35 15.01.2018.

nije lipo...nikako al takvi ljudi kad odrastu znaju cijeniti svaku sitnicu... samo se nadam da ce Bog dati zdravlja njemu i njegovoj sestri

LI
liliZG
15:02 15.01.2018.

a naši klinci nisu u stanju niti stići na prvi sat uz sav javni prijevoz.

BL
Blomberg
14:56 15.01.2018.

No jako bi me zanimalo koliko je dobila djecakova obitelj od tih 10000 tisuca , to pokupe vecinom oni koji ionako sve imaju. To se nazalost i sramotu i kod nas dogadjalo i dogadja, jadno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije