Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hit na internetu

Ovom fotografijom otkrila kako stvarno izgleda život mladih mama

Foto: DANIELLE FANTIS PHOTOGRAPHY
12.05.2017.
u 18:03

Kathy DiVincenzo kroz dvije fotografije ispričala je kako se bori s postporođajnom depresijom i nakon objave fotografija i njena objava podijeljene su preko 70 tisuća puta

Kathy DiVincenzo ima 27 godina, živi u Clevelandu i majka je dvoje djece i svakodnevno se trudi biti i uspješna mama, kućanica i supruga i slijediti trend super mama koje na Facebooku objavljuju fotografije svojih čistih i urednih kuća u kojima se njihova djeca bezbrižno igraju ne ostavljajući nered iza sebe.

No, je li u stvarnosti sve tako idealno i besprijekorno čisto? Naravno da nije a Kathy je to dokazala i fotografijom koju je objavila na Facebooku i zbog toga je postala hit na internetu.  - Kada sam pogledala objave drugih mama na Facebooku vidjela sam kao je na njihovim fotografijama sve tako skladno, pa sam se i sama trudila objavljivati takve fotografije koje nimalo ne odgovaraju stvarnosti - prenosi Cosmopolitan Kathynu priču. 

Iza tih idiličnih fotki Kathyna stvarnost je bila puno drukčija jer se borila s postporođajnom depresijom. - Osjećate se kao da su utapate. Kćer sam vodila u vrtić, odlazila u trgovinu ali većinu vremena sam zapravo provodila u krevetu - ispričala je Kathy kako se osjećala nakon rođenja sina. Ispričala je kako je dva mjeseca nakon rođenja sina stalno strahovala kako će ga ozlijediti. Nije  kuhala kad je njen sin bio prisutan u kuhinji i ako je kuhala sin je morao biti na drugom katu kako bi bila sigurna se neće ozlijediti. Zbog svega je zatražila stručnu pomoć i sada odlazi redovito psihijatru i uzima terapiju, a uz pomoć svoje prijateljice fotografkinje Danielle Fantis sve je putem jedne fotografije upoznala sa svojom stvarnosti. 

 

 

 

Na prvoj fotografiji Kathy je snimljena nedugo nakon što je dojila sina, na sebi ima grudnjak, stvari oko nje su neuredne, frizura
joj nije sređena...- Mnoge žene će reći igraonica u mojoj kući je neuredna, ali ovdje postoji dimenzija koju mnogi ne uoče na fotografijama, a to je ta emocionalna praznina uzrokovana postporođajnom depresijom - rekla je Kathy.

Uz ovo fotografiju objavila je i idiličnu fotografiju na kojoj je ona obučena u bijelo, njen sin mirno leži, igraonica je uredna i njena kći se igra pored nje. Kathy je objasnila da je ovakva situacija nerealna jer koja mama bi nosila bijelu odjeću u blizini trogodišnjeg djeteta pored kojeg je ovako uredna soba nemoguća misija. 

Njen post podijeljen je preko 70 tisuća puta i ima 14 tisuća lajkova i potaknuo je i druge mame da priznaju da se bore s postporođajnom depresijom i da priznaju da uz djecu uredna kuća kao sa slika iz časopisa nije moguća a ni ne treba biti prioritet.

Komentara 19

DU
Deleted user
19:19 12.05.2017.

Nećeš imat postporođajnu depresiju kad shvatiš da svoj život moraš podrediti obitelji i zajedničkom rastu a ne sebi i svom egu.

Avatar Ledeni
Ledeni
18:57 12.05.2017.

Ma da, ta djeca su samo problem. Bolje je nabaviti dva psa, pet mačaka i papigu.

NI
Nikomah95
20:17 12.05.2017.

Ameri za sve imaju sindrom, a onda naravno i lijek za taj sindrom. Ne kažem da ne postoji postporođajna depresija, ali, oni su skloni preuveličavanju stvari. Ova gospođa vjerojatno nigdje ne radi, obaveza joj je brinuti se o obitelji. Ne kažem da je to lako, to je daleko najteži posao na svijetu, ali ako ga se već prihvatila, neka zaboravi na ispijanje kavica s frendicama, nije ona više najvažnija na svijetu, sad su to djeca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije