Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šok za dobro jutro

FOTO Zmija mu se zavukla u automobil, pulski vatrogasci odmah dojurili

Zmija u automobilu
Foto: Javna vatrogasna postrojba Pula
1/3
13.10.2020.
u 12:27

Na svom Facebooku vatrogasci su objavili da je nakon intervencije zmija puštena u šumu.

Pulski vatrogasci pozvani su na još jednu nesvakidašnju intervenciju. Nekome se zmija zavukla u automobil.

Na svom Facebooku objavili su da je nakon intervencije zmija puštena u šumu.

Uklanjanje zmije iz vozila. Nakon intervencije zmija je puštena u šumu.

Objavljuje Javna vatrogasna postrojba PulaPonedjeljak, 12. listopada 2020.

Stručnjak Nediljko Landeka rekao je za Regional Express da bi se u ovom slučaju, koliko može vidjeti na fotografiji, najvjerojatnije radilo o zmiji smukulji. To su zmije neotrovnice i laicima tek naizgled sliče riđovkama. Najviše ih zbunjuju pjege po leđima – dva reda tamnih pjega koje su iza glave malo veće katkad su u obliku rogova ili krune.

Video: Zmija pojela žabu

Iako je aktivna danju, smukulju nije lako vidjeti. Zavlači se između granja, kamenja, različitih pukotina, a čak i kad se sunča, smota se negdje na skrovito mjesto s vegetacijom ili ispod kakva lima. Najradije odabire grmovite, travnate obronke, kamenjare, vinograde, otvorene šume, rubove šuma, živice … Smukulja nije prevelika ljubiteljica vrućine pa je aktivna za hladnijeg doba dana ili u toplim oblačnim danima. Za toplijeg vremena aktivna je i noću. Većinom se zadržava na istom teritoriju tijekom života, posebice ženke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije