Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NERVOZA NA TRGU

FOTO/VIDEO Molitelj u Splitu bacio ženi konopac preko glave, udaljila ga policija: 'Bježi, sotono!'

Split: Ana Fridrih Lekić među moliteljima na Peristilu izvela svoj performans
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/9
03.02.2024.
u 11:21

Diljem Hrvatske muškarci mole krunicu, a posebno zanimljivo bilo je u Splitu, gdje je pored molitelja performans održala aktivistkinja Arijana Lekić-Fridrih.

Dana 3. veljače, na prvu subotu u mjesecu, u gradovima diljem Hrvatske održala se još jedna muška molitva krunice. Osim na zagrebačkom Trgu Bana Josipa Jelačića, moli se i u Splitu, Bjelovaru, Dubrovniku, Karlovcu, Osijeku, Rijeci, Slavonskom Brodu, Šibeniku, Trogiru, Vinkovcima, Virovitici i Zadru.

Posebno zanimljivo bilo je u Splitu, gdje je pored molitelja performans održala aktivistkinja Arijana Lekić-Fridrih. "Ovo mi je 14. performans, drugi u Splitu. Došla sam objasniti narodu koji je cilj ovih muškaraca koji mole. Oni mole, a zapravo se bave politikom i ugnjetavanjem ženskih prava. Performans je posvećen Severini i svim ženama koje se bore protiv zlostavljača i koje su skupile snagu pobjeći od njih. Jedan od najgorih tipova zlostavljanja, koji smo mogli vidjeti čak 13 puta prošle godine je femicid", poručila je, prenosi Dalmacija Danas.

Dio performansa bio je razvlačenje konopca za pletenje oko  molitelja, što je neke od njih naljutilo. Jedan od sudionika bacio je konopac ženi preko glave, dok su neki od njih prigovarali na snimatelje koji "ometaju molitvu" na glavnom trgu u centru grada. Iz skupine muškaraca molitelja u jednom trenutku čuo se i povik: "Bježi, sotono!".

Podsjetimo, muškarci mole za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda te za prestanak bogopsovke; za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru; za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova; za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu; za svete, autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja; za duše u čistilištu i za osobne nakane.

VEZANI ČLANCI:

- Ovim putem upozoravamo molitelje da ne daju izjave za svjetovne medije koje će ionako izokrenuti, nego da na javnim mjestima molitve zagovaraju za naš narod i Crkvu. Ovaj miroljubiv i apolitičan događaj u Zagrebu organizira bratstvo 'Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina'. Ograđujemo se i ovaj put od svih pojedinaca koji će namjerno ometati molitelje ili prolaznike ili isticati ideološki nepoželjna obilježja ili sudjelovati kao predstavnici udruga, a ne kao pojedinci - stajalo je u najavi molitve krunice.

VIDEO Molitelji kleče uz molitvu na glavnom gradskom trgu u Zagrebu

Komentara 7

OL
olujasviholuja2
15:25 03.02.2024.

Dvevet slika i ova u crvenom devet put u glavom kadru .

JM
JMN
12:24 03.02.2024.

"Bježi od mene, Sotono!" je citat iz Svetog Pisma, Mt 16,23 i Mk 8,33. Isus je to rekao Sv. Petru kad ga je ovaj pokušao spriječiti u izvršenju volje Božje. Danas je to politički nekorektna izjava jer su ovi s crvenim konopcima nas zavezali. Zato i molimo na trgovima.

Avatar Medeni
Medeni
12:38 03.02.2024.

Pertizani misle da je 45-ta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije