Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

FOTO Pismo ministru: 'Pogledajte što svaki dan jedu naši policajci...'

U privitku Vam dostavljamo nekoliko fotografija sadržaja lunch paketa, te Vas shodno tome molimo da nas pisanim putem izvijestite u žurnom roku koju cijenu MUP RH plaća za navedeni proizvod, stoji u pismu sindikata policije.
30. listopada 2019. u 15:16 25 komentara 1351 prikaza
Lunch paket
Foto: Nacionalni sindikat policije
Pogledajte galeriju 1/5

Za bolničku hranu znamo kakva je, a za "lunch paket" policajaca? Prema Nacionalnom sindikatu policije je, kažu, skroman i neprimjerene vrijednosti u odnosu na novce koje MUP izdvaja i plaća da službenici dobiju kvalitetan te sadržajan paket. Stoga su se odlučili uputiti pismo žalbe resornom ministru, Davoru Božinoviću.

Nikola Milina i Davor Božinović Premješteni na nova mjesta Božinović: Ovi prekršaji se ne mogu tolerirati

Uz pismo priložili su i fotografije za ministra unutrašnjih poslova koje pokazuju što sve jedan paket s hranom za policijskog službenika sadrži. Pismo prenosimo u cijelosti.

"Poštovani ministre, molimo Vas da nam kao sindikatu dostavite pisani odgovor na okolnisti lunch paketa (suhog obroka) koji se svakodnevno dodjeljuje policijskim službenicima koji službu obavljaju na terenskom radu (područje osiguranja državne granice-nezakoniti ulazak u RH) a na okolnosti sadrzaJa predmetnog lunch paketa za koji Vam ukazujemo da nije primjeren vrijednosti koju MUP plaća u odnosu na sadržaj koji se isporučuje, a i sama kvaliteta proizvoda je također vrlo često upitne kvalitete i vrlo često sumnjivog roka trajanja. U privitku Vam dostavljamo nekoliko fotografija sadržaja lunch paketa, te Vas shodno tome molimo da nas pisanim putem izvijestite u žurnom roku koju cijenu MUP RH plaća za navedeni proizvod, a isto tako Vas molimo da nam odgovorite da li postoji ikakav ugovor između MUP-a i dobavljača po kojemu se zahtjeva isporuka određenih proizvoda i u određenoj količini, da Ii netko vrši nadzor, odnosno kontrolu poštivanja ugovora kod isporuke, i da li je od strane MUP-a bilo prema dobavljačima pisanih prigovora i ako je koje su posljedice istoga? Kako smo već i zatražili Vaš pisani odgovor, molimo Vas da nam ga dostavite u žurnom roku", stoji u pismu ministru, a potpisuje ga predsjednik Nacionalnog sindikata policije, Nikola Kajkić.

Tatjana Jurić
skrenula pozornost
Tatjana Jurić progovorila o teškoj bolesti: 'Ponekad se čini da nikada neće proći i da si prepušten sam sebi'
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
 • Nemojtako:

  kao nekad u JNA. Logističari ostali isti. Ukus isti, pašteta ista, samo mi se čini da je voda druga.

 • Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
  Posjetio Titov muzej-tko sam?:

  80 kuna za nešto što ne vrijedi ni 25. Dnevno 1000 do 1500 ovakvih obroka. Netko dnevno spremna u džep oko 60000 kuna! Mjesečno oko 2 milijuna kuna. Godišnje oko 20 milijuna kuna. Gdje je DORH? Što radi USKOK?

 • Avatar Ante-Portas
  Ante-Portas:

  Strasno, nema ni jogurta.