Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIVLJI DEPONIJ

FOTO Ovo je slika turističkog bisera kod Zadra, mještani ogorčeni: 'Kao da je netko srušio kuću'

storyeditor/2023-09-23/IMG-20230923-WA0007.jpg
23.09.2023.
u 16:46

Prema riječima D.K. nitko od susjeda ne zna tko je dovozio građevinski otpad na parcelu, ali znaju da je parcela u vlasništvu osobe iz Sarajeva. Pola parcele je na njegovu imenu, a pola na ime njegove tvrtke.

Svagdje okolo su velebne i skupocjene kuće s apartmanima koji se iznajmljuju tijekom turističke sezone turistima iz cijeloga svijeta dok je pak gotovo u samome središtu naselja, na svega 150 metara do mora, nikao deponij građevinskog otpada. Ovo je slika Zatona, turističkog bisera kod Zadra, posljednjih nekoliko dana, a na to su nas upozorili čitatelji tražeći pomoć nadležnih.

– Deponij je nastao na jednoj parceli, uz glavnu cestu, između kuća. U svega tri dana ovdje je dovezeno nekih 40-ak kamiona raznolikog građevinskog otpada. Tu su beton, cigle, željezo, plastika, najlon, stari tepisi, ormari… Kao da je netko srušio kuću i prevezao je na ovu lokaciju. Za sada nema bačene hrane i drugog komunalnog otpada, ali strahujemo da će i toga ubrzo biti te da će deponij i dalje rasti – kaže nam D.K. koji nam je poslao i nekoliko fotografija.

VEZANI ČLANCI:

O nastanku deponija izvijestio je Grad Nin, kojemu naselje Zaton administrativno pripada, odakle su na teren odmah poslali komunalno redarstvo koje je napravilo zapisnik. Za sada nema povratne informacije o tome što će Grad Nin poduzeti u ovom slučaju, ali, kako kažu mještani, barem surađuju s njima.

Foto: Čitatelj

O deponiju su izvijestili i Državni inspektorat. Prema riječima D.K. nitko od susjeda ne zna tko je dovozio građevinski otpad na parcelu, ali znaju da je parcela u vlasništvu osobe iz Sarajeva. Pola parcele je na njegovu imenu, a pola na ime njegove tvrtke. Navodno netko od susjeda ima i registracijske brojeve kamiona tako da bi se onima koji su dovozili otpad moglo vrlo lako ući u trag.

Foto: Čitatelj

– Mi samo želimo da se deponij ukloni, i to što prije, jer ugrožava naše poslovanje. Ovo nije način na koji se rade ovakve stvari čak i ako je riječ o privatnoj parceli. Naime, postoje zakoni i oni bi se morali poštovati. Osobno sam morao otkazati turistima koji su trebali doći u ponedjeljak jer ne želim da kraj sebe gledaju odlagalište smeća. Ako se nešto hitno ne poduzme, strahujemo kako će deponij samo još više rasti, dok ćemo mi iznajmljivači apartmana i kuća za odmor moći staviti ključ u bravu. Kako god, riječ je o neodgovornom ponašanju pojedinaca ili više osoba – istakao je D.K.

 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Stradun
Stradun
18:19 23.09.2023.

"Nitko od susjeda ne zna tko je dovozio otpad .... ." Smeta im deponij, ali ne znaju ništa?! Očito se otpad dovozio telekinezom ili vučnim zrakama iz Zvjezdanim staza.

ŠS
Štap sa glavom
19:52 23.09.2023.

Kada su vidjeli prvi kamion trebalo je odmah zvati policiju i općinu!

DU
Deleted user
17:38 23.09.2023.

U Norveškoj bi dobio kaznu a vjerojatno završio i u zatvoru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije