Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promocija Hrvatske

Foto natječaj „Volim svoju županiju“ kreće 15. ožujka!

Volim svoju županiju
Foto: Krešimir Goleš
1/5
13.03.2020.
u 13:53

S nestrpljenjem se očekuje početak petog kruga foto natječaja „Volim svoju županiju“ koji je Hrvatska zajednica županija pokrenula sada već davne 2016. godine. Fotografije najboljih autora od tada su obišle čitavu Hrvatsku – od Dubrovnika preko Rijeke, Zagreba i Virovitice do Vukovara.

Foto natječaj počinje 15. ožujka i trajat će do 15. travnja. Predsjednica žirija je i ove godine hrvatska fotografkinja svjetskoga glasa Mare Milin.

„Nedavno sam zastala, s telefonom u ruci, u SMS poruci je pisalo da je ovo moja četvrta godina s Hrvatskom zajednicom županija i natječajem Volim svoju županiju. Kud prije? Dakle, eto nas opet, s, nadam se, još kvalitetnijim prijavama. Količina je već odavno prešla neke pragove, dobivamo jako puno prijava, prošle godine oko 3600, zavrtjelo mi se u glavi, ali puno više volim kad mi se vrti u glavi i malo mi zalupa srce od kvalitete“, započinje priču o foto natječaju „Volim svoju županiju“ profesionalna fotografkinja Mare Milin.

Splitsko-dalmatinska županija
Foto: Božan Štambuk

Promocija Hrvatske

Projekt „Volim svoju županiju“ započeo je 2016. godine s ciljem poticanja građana na promociju vlastite županije, a prošle je godine prijavljeno više od 3600 fotografija iz svih hrvatskih županija. Na natječaj se mogu prijaviti svi ljubitelji fotografije, a iz svake županije bira se po jedna fotografija u postav putujuće izložbe koja obilazi županije doprinoseći buđenju regionalnog identiteta, ali i promociji skrivenih kutaka svih dijelova Hrvatske.

Humaniji cilj

Naposljetku, postav izložbe donira se ustanovi u županiji s najaktivnijim sudionicima natječaja. „Činjenica da fotografije nakon izložbi završe u nekom objektu u kojem je potrebno razveseliti ljude, ili im pružiti pozitivnu distrakciju (npr u zadarskoj Općoj bolnici), dakle, ta činjenica me posebno veseli i zbog nje sve nekako ima nov i humaniji cilj. Stvoriti nešto lijepo i time veseliti druge ljude. To veliki bonus ovoj manifestaciji“, ističe Mare Milin.

Mare Milin, profesionalna fotografkinja i predsjednica žirija fotonatječaja
Foto: Arena Hospitality Group

Za prijavu na natječaj dovoljno je imati ljubav prema fotografiji te pristupiti aplikaciji volimzup.hr. Sudionici – profesionalni ili amaterski fotografi, mogu prijaviti do tri fotografije, a cilj je pronaći posebnosti svih dijelova Lijepe Naše.

Sadržaj omogućila Hrvatska zajednica županija

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije