Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAUSTAVILI GA KOD BJELOVARA

FOTO Dobio kaznu od 12.000 eura zbog 'domišljatosti': Carina objavila što mu je pronašla u motoru

Foto: carina.gov.hr
1/4
10.06.2023.
u 13:49

Kako su iz Carinske uprave izvijestili, službenici su uspjeli spriječili zlouporabu plavog dizela i oduzeli čak 340 litara plavog dizela

Kazna od čak 12.000 eura dočekala je ''dosjetljivog'' vozača kojeg je policija zaustavila na području Bjelovara ovog četvrtka. Kako su iz Carinske uprave izvijestili, službenici su uspjeli spriječili zlouporabu plavog dizela i oduzeli čak 340 litara plavog dizela. 

Naime, carinski službenici ovoga su četvrtka zaustavili kombi marke Fiat Ducato, a njime je upravljao hrvatski državljanin koji je od prije poznat po muljaži s energentima. ''Pregledom teretnog prostora navedenog vozila pronađeno je 12 PVC spremnika ispunjenih s ukupno 340 litara plavog dizela koje je hrvatski državljanin nezakonito pribavio i  za koji ne posjeduje dokumentaciju o porijeklu, a niti je evidentiran kao korisnik prava na potrošnju plavog dizela za namjene u poljoprivredi, ribarstvu i akvakulturi'', izvijestila je Carina.

Pretražujući njegovo vozilo, službenici su shvatili kako je muškarac napravio preinake na kombiju pa umjesto standardnog spremnika pogonskog goriva ugradio PVC kanistar koji je crijevima spojio s pumpom motora i time omogućio da kombi radi na gorivo iz PVC spremnika. ''Preliminarnim testiranjem uzorka goriva iz naknadno ugrađenog spremnika u vozilu, utvrđeno je da se kao pogonsko gorivo koristi plavi dizel za namjene u poljoprivredi, ribarstvu i akvakulturi'', naveli su.

VEZANI ČLANCI:

Zbog ovog teškog prekršaja, muškarcu je izdan prekršajni nalog te mu je izdana kazna od ukupno 12.000 eura. Osim toga, područnom carinskom uredu bit će podnijet zahtjev za naplatu trošarine u iznosu od 144,73 eura, a oduzeto mu je i vozilo.

>> VIDEO Kakav neoprezan prelazak preko ceste! Ovaj prekršitelj će lako  izbjeći silu zakona

Komentara 16

Avatar Behemot
Behemot
15:33 10.06.2023.

AP i crveno plemstvo pišaju po hrvatskom narodu. Kada je ministrica Žalac bez vozačke dozvole na pješačkom prijelazu pregazila i teško ozlijedila 14-godišnjakinju dobila je kaznu od 300 kuna. Kada stoka sitnog zuba koja nema partizansko-razbojnički pedigre napravi najmanji prekršaj kazne su drakonske.

GZ
Glas za hdz=glas za pupovca
17:38 10.06.2023.

Očito nije pripadnik SDS - HDZ kaste.

OX
oxymoron
14:12 10.06.2023.

Bolje bi prosao da je nekog ubio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije