Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MORE ONEČIŠĆENO

Katamaran koji je gorio potonuo: 'Vidio sam da nema pomoći, previše je dimilo'

Požar na katamaranu
Foto: Dalmatinski portal
1/2
04.06.2023.
u 22:49

Na površini mora se pojavila masna mrlja brodskog goriva koja je došla do obale, na veliko nezadovoljstvo lokalnog stanovništva koje apelira na nadležne da nešto učine

Katamaran koji se u nedjelju oko podneva zapalio u laguni kod Krknjaša u međuvremenu je potonuo, a na njemu se, prema čovjeku koji je sudjelovao u spašavanju, nalazila obitelj Francuza kojoj je to bio drugi od sedam dana na brodu. S njima su bili skiper i hostesa.

Doznaje to s lica mjesta Slobodna Dalmacija koja je razgovarala s vlasnikom broda koji se našao u blizini katamarana Grey Goos2 kada se ranije tog dana uputio na plivanje s obitelji. "Došao sam s protupožarnim aparatima u pomoć, skiper je već uzaludno obuzdavao plamen. Vidio sam da nema pomoći, previše je dimilo, pa sam predložio da s dva gumenjaka ljude evakuiramo s broda" opisao je.

Jedan drugi očevidac koji je priskočio u pomoć kazao je da su Francuzi uspjeli ugrabiti par stvari iz soba, u kojima su već prespavali jednu noć, prije nego se požar proširio na njih, no i da nisu spasili putovnice.

Ubrzo nakon što su unesrećene Francuze otpremili do obale, katamaran je potonuo, a na površini mora se pojavila masna mrlja brodskog goriva koja je došla do obale, na veliko nezadovoljstvo lokalnog stanovništva koje apelira na nadležne da nešto učine.

VIDEO Rušenje ilegalno izgrađenih objekata na Čiovu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije