Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žene SDP-a:
Povratak na članak

Tražimo ostavku ministrice Nade Murganić i ratifikaciju Istanbulske konvencije

Partnersko nasilje prema ženama i nasilje u obitelji ni u kojem se slučaju ne mogu opravdati, ne mogu se relativizirati niti se na njih može reagirati lakonski, kako je to danas učinila ministrica

Komentari 46

BT
btatarov
10:05 12.01.2018.

Gdje su ove "drugarice fukse" bile kad je premlaćena supruga njihovog druga Laovca, kad jr naTrgu slomljena dr.Ćavar, kad je supruga njihovog druga advokata "padala po stepenicama" nekoliko puta (ko mujo na bananu)?? Nisu li i one žene ili je zakon samo za "drugarice"?

VL
MA
mare100
09:50 12.01.2018.

Nisu mi jasna ovakva prozivanja ministrica ništa nije krivo rekla.Prilikom obrata situacije koja se desila da je žena povukla sve optužnice što dotična ministrica ima s tim .To jest obiteljska stvar koja treba da ostaje unutar obitelji,a kad dolazi do problema onda treba se rješavati unutar sudstva ,socijalne skrbi i nekih institucija ,a ne da to riješava cijela Hr.Problemi nastaju u tome što od samog početka preuzimanja vlasti se traži dlaka u jajetu i kad netko od vladjući nema nikakvu aferu onda mu se uz pomoć medija izvrću riječi i izjave izvlače iz konteksta i odmah neki držebrižnici željni vlasti i fotelja traže ostavke .

VL
BA
bakulušić
10:00 12.01.2018.

Nasilje u obitelji se ne rješava putem medija nego putem državnih ustanova i institucija. Istanbulska konvencija ne stavlja oko žrtve ni bodljikavu ni žilet žicu i ona je, pored zakonskih odredbi koje mora imati svaka država, apsolutno suvišna. Ona je "mačak u vreći" jer se, pod tobožnjom brigom za ranjive skupine. društvu želi prodati nešto puno opasnije. Čudno je da se žene SDP-a nisu javljale kad su u vlastitoj stranci imale sličan slučaj obiteljskog nasilja. I čudno je što se za ratificiranje famozne Istanbulske konvencije nisu zauzimale kad su bile na vlasti.

VL
JA
Jania
09:33 12.01.2018.

Što sad ove hoće od ministrice? Rekla je da žena sigurno ima svoje razloge i što je tu loše? SDP se potpuno pogubio, nisu u stanju napraviti ništa konstruktivno. Samo se zalijeću ko bik na crvenu krpu i gube u besmislenim kritikama.

VL
MI
Mimizo
10:18 12.01.2018.

kad se partija i ljevičarske udruge dignu na zadnje noge točno znam da ministrica Murganić radi odlično svoj posao zato velika podrška ministrici a mediji neka se malo smire i postanu konačno Hrvatski mediji

VL
BS
@bserver
10:34 12.01.2018.

"žene SDP-a"...jel netko zna nešto o tome?

VL
BL
bluesbob
10:17 12.01.2018.

A tko se javlja? AFŽ nedohebene babe koje nitko ne želi prangijati.

VL
Avatar HajdukLika
HajdukLika
09:35 12.01.2018.

Gospođa ministrica nije ništa rekla što umalovažava žrtvu obiteljskog nasilja niti je tom izjavom gurala taj gorući problem u našem patriarhalnom društvu pod tepih. Dogmatičari poput ovih SDP-ovkinja i drugih notornih aktivistica su programirani da automatski zaurlaju ako netko da izjavu tko nije 150% njihovog svjetonazora! Uopće nisu u stanju sagledati stvari objektivno i smireno.

VL
OV
ovrhovršitelj
10:26 12.01.2018.

Koje su to žene SDP_a? Ako je to izjavila Sabina Glasovac neka to govori u svoje ime, jer žena mrzi sve oko sebe.... jadna...

VL
MI
Mimizo
10:24 12.01.2018.

velika podrška ministrici Murganić nije joj lako kada joj ne mogu naći nikakav propust u radu izvrću njene riječi i pomoću svojih lijevih medija vrište i napadaju ali su davno pročitani od Hrvatskog naroda i ja im poručujem e nečete niste ni prije oivo je HRVATSKA

VL
AP
ante_pustinjak
10:49 12.01.2018.

a kad vam je opančićka dala onu antologijsku izjavu o romima onda niste tražili njezinu ostavku?! zanimljivo? kratka pamet ili poznata sdp-vska objektivnost!?

VL
Avatar Le-Freak
Le-Freak
10:31 12.01.2018.

Evo ja trazim kljuceve od garaze, rekao bih da je to sto ja trazim ipak vaznije.

VL
AR
Artukovic
09:49 12.01.2018.

Pak su se sotone angazirale oko smjene.Nitko nedaje alternativu,samo bi svi sve smjenjivali.

VL
VE
verica2
12:16 12.01.2018.

Ne namjeravam braniti ministricu Murganić, ali ovi napadi zbilja više nemaju veze s mozgom. Hvala Bogu što svatko tko to želi može pogledati snimku. A na snimci se lijepo čuje i vidi da je novinarka pitala ministricu što misli o o povlačenju tužbe gđe. Mare Tomašević protiv supruga župana Tomaševića. Dakle, pitanje se nije odnosilo na cijeli taj slučaj, niti generalno na nasilje u obitelji , nego isključivo na povlačenje tužbe. Ministrica je mogla reći ono što mnogi misle tj. da gđi Tomašević, koja nakon svega povlači tužbu, baš nisu sve daske na broju, ali joj to ne dozvoljava niti pristojnost niti funkcija koju obnaša. Netko mora biti totalno ograničen ili pokvaren da bi na temelju ove izjave zaključio kako ministrica relativizira problem nasilja u obitelji.

VL
ZA
zaokica
11:36 12.01.2018.

Zar to nije sexizam ?SDP se pali na Murganicku..Napadaju zenu...

VL
DU
Deleted user
11:40 12.01.2018.

Žene SDPa, ovi iz SDPa su stvarno pogubljeni.Dajte nešto konstruktivno ne samo tražiti neke nemoguće ostavke. Kako se do sada te iste žene nisu javljale.Ima.ona stara poslovica " tko o čemu k.... o poštenju"ili "jadno ti je stado di ovca zvono nosi".

VL
DU
Deleted user
11:29 12.01.2018.

razvoj događaja upućuje da je ministrica u pravu. mara je izabrala....

VL
DU
Deleted user
12:31 12.01.2018.

Žene sdp-a: Tražimo ostavku ministrice i da se svi preselimo u Istanbul, jer tamo i spadamo (bar mi, sdp-ovke, a mogu i naši muževi).

VL
MI
misho32
13:41 12.01.2018.

ovim afežejkama nije dovoljno što je taj Tomašević istjeran iz stranke i smijenjen te se protiv njega vodi i kazneni postupak , već im smeta to što se pomirio sa ženom. Koje je to licemjerje i koji su to kriterijii , kada su šutile kada je njihov SDP-ovac izmlatio ženu i kada se ništa nije poduzelo protiv njeega i pored ženine prijave , koja se je obračala i njima . I evo ga tog nasilnika LAOVCA i dalje u predsjedništvu njihove stranke.

VL
FO
FONZA
15:38 12.01.2018.

Trazimo ukidanje SDP-a.........i zakonsku zabranu rada udbasko-orjunaskih Udruga.......

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.