Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

F. Hartmann, bivša glasnogovornica Carle del Ponte, bačena u samicu

Nakon što je uhićena u četvrtak ispred Haaškog suda dok je pratila izricanje presude Radovanu Karadžiću, Hartmann se u telefonskom razgovoru s odvjetnikom požalila na bizarnu situaciju u kojoj “gleda Ratka Mladića kako se šeće po dvorištu i druži s ostalim pritvorenicima dok mene drže zaključanom u kavezu”.
29. ožujka 2016. u 10:38 3 komentara 1453 prikaza
Florence Hartmann
Foto: Borna Filić/PIXSELL

Florence Hartmann, bivša glasnogovornica glavne haaške tužiteljice Carle del Ponte i francuska novinarka koja se posvetila otkrivanju ratnih zločina, provela je uskrsne blagdane u samici pritvora Haaškog suda u Scheveningenu, uz neprekidni nadzor koji propisuje i da se svjetlo u njezinoj ćeliji ne gasi ni noću, priopćio je njezin odvjetnik Guénaël Mettraux.

Odvjetnik ju je pokušao izvući iz pritvora, u koji je bačena da odsluži zatvorsku kaznu od sedam dana, uz argument da i najgori ratni zločinci imaju pravo na privremeno puštanje nakon odslužene dvije trećine kazne, no dobio je odgovor da se javi nakon blagdana. Nakon što je uhićena u četvrtak ispred Haaškog suda dok je pratila izricanje presude Radovanu Karadžiću, Hartmann se u telefonskom razgovoru s odvjetnikom požalila na bizarnu situaciju u kojoj “gleda Ratka Mladića kako se šeće po dvorištu i druži s ostalim pritvorenicima dok mene drže zaključanom u kavezu”.

Uhićena je temeljem presude za nepoštovanje suda, izrečene 2009. nakon što je u svojoj knjizi “Mir i kazna” otkrila tajni dogovor koji je omogućio Srbiji da uskrati dokazni materijal Međunarodnom sudu pravde. 

>> Odvjetnik Florence Hartmann: 'Tražimo odgovorne da odmah prekinu taj pritvor!' 

>> Uhićena Florence Hartmann, bivša glasnogovornica Carle del Ponte

Tko želi biti Milijunaš
GRIJEH ILI SRAMOTA?
Svi govore o tome! Je li u sinoćnjem 'Milijunašu' jedno pitanje imalo dva točna odgovora?
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
SAZNAJTE ISTINU
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
  • fileck:

    Pa ti sad budi hrabar, razotkrivaj urote, političke laži i kuhinje! Ako progovoriš, eto ti zatvor! To je pravi oblik današnje demokracije za zapadnjački način! ( no svugdje je isto, i na zapadu i na istoku).

  • Norway:

    Sramota i za Oreskovica i predsjednicu ako se hitno ne oglase i ne zatraze pustanje na slobodu Hartmann!