Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Floki luta Zagrebom i traži svog gazdu

Kad je njegov vlasnik završio u bolnici, Floki je iz centra grada stigao do Novog Zagreba, ako ga vidite zovite Infocentar na 20-08-354
22. lipnja 2017. u 14:24 4 komentara 3867 prikaza
Foto: Privatni albium
Pogledajte galeriju 1/4

Floki nema dom, ali ima svog čovjeka kojeg slijedi u stopu. Obojica su beskućnici, možda je zato njihova veza još čvršća, imaju samo jedan drugog.

Flokijev čovjek, svi iz centra grada koji ga poznaju zovu ga Đuro, završio je prije nekoliko tjedana u bolnici. I nije to prvi put, no uvijek do sada njegov povratak Floki je čekao u gradskom skloništu. Ovaj put Floki je odlučio sam krenuti u potragu za čovjekom koji mu je sve na svijetu.

pas Electra Tuga u očima Kujica shvatila da su je napustili, a njezin pogled slomio je mnoge

Zbunjen, izgubljen i preplašen stigao je tako i do Novog Zagreba. Kako, nitko ne zna odgovor na to pitanje. Viđen je u Dugavama, u Travnom, imao je i ogrlicu koja je u međuvremenu nestala s Flokijeva vrata. A on je nastavio svoj put, stigao je i u Klaru, a posljednjih dana, doznajemo, zadržavao se kod pečenjare u Oreškovićevoj, gdje su ga i hranili.

Iz bolnice se vratio i njegov vlasnik F. Š. S. (podaci u redakciji), a prva adresa na koju je otišao bio je Životinjski kutak. Nema čovjek više ništa, spaljeno mu je, priča, i mjesto na kojem je spavao. Ali Flokija mora vratiti. Kad je čuo da njegov pas sam luta gradom, ni trena nije razmišljao.

Vukovar Kujica Nika sve osvaja dok kruži gradom uz pomoć kolica

– Kud pas, tud i ja – rekao je i sam krenuo put Novog Zagreba. Nije ga zaustavila ni nevrijeme, nad gradom je upravo pljuštala kiša, padala je i tuča. Nije mogao čekati, jer njegov prijatelj je tamo negdje sam. Uzeo je ponuđeni kišobran, sliku svog prijatelja da može pitati prolaznike jesu li ga vidjeli i krenuo.

Vidite li Flokija, a njegov vlasnik zove ga Pimpek ili Mali, pokušajte ga zadržati, nazovite Infocentar Dumovec na 20-08-354. Pomozimo čovjeku i njegovom najboljem prijatelju da opet budu zajedno.

Traži se Vivi se izgubila u šetnji kod Domovinskog mosta Dane provode u igri traže dom Dora i Nemo traže svoju dekicu za izležavanje
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Slasni zalogaji
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima