Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Finska Hrvatsku smatra pričom o uspjehu

Ottman je Hrvatsku izdvojio kao pozitivan primjer ostatku regije i zemljama koje imaju europske aspiracije pa najavio kako bi ratifikacija ugovora o pristupanju u finskom parlamentu mogla početi na jesen
03. srpnja 2012. u 14:58 4 komentara 47 prikaza
Juha Ottman
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Finska Hrvatsku smatra pričom o uspjehu, poručio je finski veleposlanik Juha Ottman Josipu Leki s kojim se susreo danas u Zagrebu, objasnivši pritom kako se to odnosi na članstvo u NATO-savezu i budućem članstvu u EU.

Ottman je Hrvatsku izdvojio kao pozitivan primjer ostatku regije i zemljama koje imaju europske aspiracije pa najavio kako bi ratifikacija ugovora o pristupanju u finskom parlamentu mogla započeti na jesen, u kojem slučaju bi procedura bila zaključena do kraja godine. 

Potpredsjednik Sabora Leko veleposlaniku je zahvalio na pomoći Finske u pretpristupnim pregovorima. Izrazio želju za nastavkom suradnje u cilju ispunjavanja svih hrvatskih obveza na putu prema EU.

Njih su dvojica razgovarali i o reformi pravosuđa. Ottman je kazao da razumije zašto te reforme idu sporo jer je poznato da obično traju godinama. Naglasio je da je važno da one ne prestanu s ulaskom u EU.

– Broj predmeta na sudovima se smanjuje, ali nedovoljnom brzinom, i zato što još uvijek postoji velik priljev predmeta – rekao je Leko dodajući da će se taj problem morati rješavati na drugi način, a ne da svi sporovi završavaju na sudovima.

S finskim veleposlanikom razgovarao je i o mogućnosti suradnje parlamenata upravo u cilju što bolje pripreme Hrvatskog sabora za njegovu ulogu u okviru hrvatskog članstva u EU.

 

EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
Konferencija o atraktivnim mjerama za razvoj poduzetništva
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
 • -obrisani-:

  Nakon desetljeća bezočne hadezeovske pljačke, Hrvatska se još drži na nogama - to zaista i jest priča o uspjehu!

 • -obrisani-:

  uspjeh je nezapamćen....više nije najgnjusniji pojam na svijetu "kvisling", već pojam..."hrvatski političar" !!!!!

 • Avatar bok
  bok:

  Dragi politicari, mislim da bi bilo prikladnije kazatio umjesto "regija" susjedstvo. Pod regijom uglavno se podrazumjeva "Yugosfera" a susjedstvo se odnosi na sve. Mislim to bi bilo daleko korektnije!!!