Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novac iz proračuna
Povratak na članak

Financijsko izvješće HBK: Bozanić dobio 51 mil. kn, Caritasu dao 3,7

Crkva iz državnog proračuna mjesečno dobiva 2 prosječne bruto plaće pomnožene s brojem župa

Komentari 55

RE
Renavoid
12:06 12.04.2012.

Stvarno nemam ništa protiv Boga, ali mi se gadi njegov fun club .....

VL
UK
Ugo Kajvez
12:06 12.04.2012.

Ovima treba crvena akcija ...................

VL
Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
12:08 12.04.2012.

Hm Malo se drug Josip razbahatio. Ni ona srednjevjekovna razdioba između kraljevića Marka i konja, - pola pije, pola šarcu daje, nije bila poštena, jer je šarac više nosio. Ali brate, ovo krščanstvo se totalno nadogradilo i samonagradilo. Bit ćee da je tri puta računao PDV.

VL
LO
LOGIC
12:09 12.04.2012.

Pavičiću, danas si mi naslovom dopunio mjeru tvog otrovnog pisanja koju moj organizam može podnijeti bez odlaska na WC. Hvala Ti, nisam trebao gubiti vrijeme na ostatak članka.

VL
UK
Ugo Kajvez
12:11 12.04.2012.

12.04.2012. u 12:06h Renavoid je napisao/la: Stvarno nemam ništa protiv Boga, ali mi se gadi njegov fun club .... . ----------------------------------------- . Ovi likovi nemaju veze sa Bogom, ............. to je njima nepoznata kategorija. Služe se oni samo njime da tjeraju svoju politiku i rade biznis od Boga ................ fujjjjjjjjjjjj ......

VL
RE
Renavoid
12:13 12.04.2012.

Potpuno se slažem Ugo ..... zato mi se i gade ...

VL
SH
sherlock
12:15 12.04.2012.

dobro da sam odustao od pretplate na večernji jer ovi tekstovi polako postaju smeće.. crkva je dobila 51 milijun,a Gnk dinamo svake godine dobiva od zg-a 47 milijuna i to nikome ne smeta.. da ne pričam o ostalilm sportskim klubovima i udrugama.. dajte molim vas \"gospodine\" novinaru.

VL
Avatar kobra11
kobra11
12:26 12.04.2012.

Crkva na plaćuje svoje učešće u \"domovinaskom\" ratu centar crkve je u Rimu Nije džabe otvorena kancelarija Opus Dea i Zagrebu . Ni u jednom aktu UN, KEBS ili EZ nije sukob u Jugoslaviji kvalifikovan kao «agresija», a još manjeanje oružane akcije paravojnih snaga kao «pravedni rat». Ni administrativne granice između federalnih jedinica ni jedna zemlja u svetu nije prihvatila kao međunarodne. Te kategorije su autentičan proizvod Vatikana i odatle će ući u propagandnu mašineriju Zapada, a potom i u zvanične akte. U Zagrebu je otvoren prvi centar «Opus Dei», na čijem se čelu nalazio sveštenik Stanislav Crnica. «Opus Dei» je prodro na tlo Jugoslavije ranije, izvodio je svoje akcije, ali osnivanje centra bilo je od posebnog značaja za snabdevanje paravnojnih formacija i dovođenje plačćenika.

VL
Avatar kobra11
kobra11
12:27 12.04.2012.

nastavak : Papa je sazvao Evrpsku biskupsku konferecniju u Vatikanu, koja je trajala od 28.11 – 14.12.1991. i na kojoj su uzeli učešća biskuoi sa Istoka i Zapada. U govoru je izložio jedan originalan plan, o potrebi stvaranja jednog «crkvenog NATO», a u cilju rekonstrukcije hrišćanskog identiteta u posthladnoratovskom periodu. Po tvrđenju biografa pape Jovana Pavla II, što potvrđuju i mnogi dokumenti, on je autor koncepta o «humanitarnoj intervanciji», koja je u biti obnovljena varijanta stare jezuitske postavke o «kažnjavanju u ime milosrđa». U prevodu nema ništa džabe sve mora da se plati pa i stvaranje države Hrvatske

VL
FR
franc
12:27 12.04.2012.

Hrvatski radnici, koji mjesecima ne primaju plaću, odnosno primaju minimalne, NEKA SKLOPE UGOVOR S VATIKANOM O FINANCIRANJU NJIHOVOG RADA. Na taj način dobivat će od hrvatske države redovno svoje plaće kao što to dobivaju crkveni službenici od kardinala, nadbiskupa, župnikanika do redovnica. Ako ima za Crkvu koja ne plaća nikakve poreze državi u kojoj živi, onda su radnici koji rade i plaćaju poreze dvostruko zaslužniji da imaju ugovor s Vatikanom!

VL
Avatar kobra11
kobra11
12:30 12.04.2012.

Sve organizacijeobuhvaćene «Katoličkom akcijom» u Hrvatskoj, po odluci nadbiskupa Alojzija Stepinca, raspuštene su 01.07.1945., nakon što je socijalistička vlada uputila zahtev Stepincu da dostavi spiskove članova. Da bi izbegao rasustio ih je. Jedino je i nadalje ostala u životu katolička organizacija «Caritas». Međutim, «Križari» su posle bekstva iz zemlje 1945., nastavili orbu u inostranstvu, potpomognuti od strane Zapada u borbi protiv boljševizma . Finansirani su od strane Rima i na njihovom čelu nalazio se sekretar bratstva Sv. Jeronima Krunoslav Draganović. Po navodima Marka Loftusa, Draganović je organizovao špijunski centar u Trstu 1945. i prva grupa «Križara», naoružana britanskim oružjem, ubačena je u Jugoslaviju iste godine.

VL
OB
-obrisani-
12:30 12.04.2012.

Protiv crkve bismo se trebali boriti kao i protiv pušenja. Sigurno je da i duhan ima pozitivan učinak u određenim slučajevima (barem neke ljude lišava frustracije i smiruje ih), ali većinom izaziva rak. Sretni smo što nam crkva nije sudac, vrijeme inkvizicije je prošlo, jer kod crkve ste krivi dok se ne dokaže suprotno. Na toj pretpostavci počiva kršćanstvo.....što je kroz povijest dokazano....

VL
Avatar kobra11
kobra11
12:31 12.04.2012.

nastavak : Zapadne obaveštajne službe poznavale su Draganovića kao «zlatnog sveštenika», koji je kontrolisao velik deo pokradenog bogatstva iz Jugoslavije. «U histeriji rane faze hladnog rata Vatikan je gledao na Hrvatsku kao svoj bastion na Balkanu». Kao lider «Križara» Draganovićć je «održavao izvarendan kontakt sa svojim snagama u Hrvatskoj i imao je podršku katoličke crkve». U Sloveniji duhovni vođa «Križara» bio je biskup Gregor Rožman. Draganović, navodi dalje Loftus, «bio je u centru vatikanske špiunske mreže za više od tri decenije i u najtešnjoj vezi sa papom Pie XII i Pavlom VI. Sarađivao je sa zapadnim obaveštajnim službama u različitim osetljivim operacijama». Jadni izmanipulisani Hrvati

VL
SH
sherlock
12:41 12.04.2012.

dinamo od zagreba dobiva svake godine 47 milijuna, plus još dva, tri miljuna za žarulje na reflektorima, benzin za bmw od uprave i igrača itd. ostavite se crkve uz ovakve probleme..

VL
LO
LOGIC
12:33 12.04.2012.

Rambo ma nije valjda da ti na temu Crkve fali inspiracije pa opet objavljuješ iste postove koje si već objavljivao???!! hahah... LOL!!! Izgleda da jako cijeniš svoja literalna dostignuća pa ih čuvaš. Možda ti ih netko objavi?!! (Premda, za ovua ovu perverzno bedastu zemlju ni to me ne bi iznenadilo..)

VL
OB
-obrisani-
12:34 12.04.2012.

04.03.2012 18:35 | Index.hr ZAGREB - U proteklih 13 godina otkako je ugovor o privrednoj saradnji stupio na snagu, iz državne je kase na račune Katoličke crkve sjelo oko pet milijardi kuna (oko 670 mil. Evra). Jedan od četiri ugovoraa što ih je Hrvatska sklopila sa Svetom Stolicom u Vatikanu, onaj o privrednoj saradnji?????? Ove će godine država crkvi direktno isplatiti 245 milijuna kuna. No, iznos novca poreznih obveznika koji će se sliti u Katolički crkvu biće i veći, jer donacije ministarstava i lokalnih jedinica nisu uračunate. Na račun crkvene pravne osobe država mjesečno mora da uplati svotu od dvije bruto plate pomnoženu s brojem župa. Hrvatska se obvezala i da će svake godine financijski pomagati posebne crkvene projekte, a njene lokalne vlasti obnovu i izgradnju crkvenih zgrada.

VL
LO
LOGIC
12:35 12.04.2012.

a još mi je draže kad vidim kako se kobre i slični brinu za proračun RH i za hrvatsku povijst i vanjsku politiku... hahaha... LOL!!!

VL
OB
-obrisani-
12:36 12.04.2012.

Ateizam nam je potreban jer zagovara slobodu mišljenja. Još značajnije, ateizam zagovara mišljenje. Temeljna ideja ateizma je da vam ne treba bog koji će razmišljati umjesto vas, koji će se brinuti umjesto vas. Ne treba vam bog koji će vam biti vladar a kojem će te vi biti rob i sluga i kojem će te služiti. . Ne treba vam Bog koji će vam poručiti....nemoj slušati ono što čuješ....nemoj vidjeti ono što vidiš.....nemoj znati ono što znaš.....Ja sam tvoj Bog !!! . Vrijeme je za istinu......Boga nema...Zemlja nije ravna ploča....Sunce se ne okreće oko Zemlje.......Isusa predstavljaju lažni proroci..... u ime Isusa nas varaju , lažu i plačkaju …u ime Isusa su spaljivali ljude na lomačama…a Isus ih je volio

VL
LO
LOGIC
12:37 12.04.2012.

medion, nije valjda da na tom portali sufiksa .hr pišu ekavicom???! jesu li pisali o 300 milijuna kuna kojima se financira sudjelovanje vojnika rh u porobljavanju nafte, plina, ruda u Afganistanu?

VL
OB
-obrisani-
13:05 12.04.2012.

LOGIC prošetaj se Zagrebom je potraži sveštenika Stanislav Crnica. da ti pojasni neke stvari o Opus Dei

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.