Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOĆ Vlada Federacije nakon tromjesečnog odgađanja donijela odluku

Financijska injekcija spasa za Radio HB i Hercegovačku TV

Ministar Esad Dželilović na čelu gašenja hrvatskih medija
Foto: Arhiva VL
29.10.2008.
u 23:01

Vlada Federacije BiH jednoglasno je odobrila financijsku pomoć od 300.000 maraka za dvije medijske kuće na hrvatskome jeziku, čije je financiranje u posljednjih godinu dana obustavila Hercegovačko-neretvanska županija.

Hrvati jedinstveni
U srijedu na sjednici federalne Vlade ta je točka kandidirana, no činilo se da će biti odgođeno glasovanje, a uloženo je više primjedbi kako su i drugi mediji u financijskim poteškoćama. Hrvatski su ministri, predvođeni dopremijerom i ministrom financija Vjekoslavom Bevandom, koji tu točku kandidira posljednja tri mjeseca, bili jedinstveni, nagovijestivši da bi, u slučaju odbijanja financijske pomoći medijima, na isti način postupili prema projektima s bošnjačkih prostora. Vlada je nakon toga jednoglasno donijela odluku da se po 150.000 maraka iz ministarstva prometa i veza, kojemu je na čelu Nail Šećkanović, usmjeri Radiju Herceg-Bosne i Hercegovačkoj televiziji.

Bezvlašće u HNŽ-u
Ta financijska injekcija djelomično je odgađanje crnog scenarija koji je za Hercegovačku radioteleviziju i Radio Herceg-Bosne osmislio i provodi bošnjački resorni ministar Esad Dželilović, koji prkosi odlukama županijske vlade i Skupštine, koja je i u srijedu raspravljala o preuzimanju vlasničkoga udjela u dva hercegovačka medija.

– Kao medijska kuća smatramo apsolutno neozbiljnom skupštinu i vladu Hercegovačko-neretvanske županije, budući da nisu proveli odluku o preuzimanju vlasničkog udjela, a napose na činjenicu da medijima nisu uplaćena sredstava koja su odobrena u Skupštini, a nisu realizirana kroz vladu – rekao je direktor HTV-a Mostar Vlatko Menix. Vlada HNŽ-a isplaćuje novac svima osim medijima. Na skupštinskoj sjednici početkom godine za medije je odobreno 1,43 milijuna maraka. Mediji nisu dobili niti marke.


Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije