Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NATEGNUTE FINANCIJE
Povratak na članak

Zbog Vladinih mjera ugrožena likvidnost HEP-a

Samo na razlici u cijeni struje HEP je dosad izgubio 100 do 150 milijuna eura mjesečno, a kumulativno je na poslovanju s plinom i električnom energijom na gubitku od 1,4 milijarde eura

Komentari 12

DU
Deleted user
07:30 23.03.2023.

sigmundfreud , evo kako je gradila tvoja epoha:"29.03.1947. Osuđuje se u odsustvu Giovanni Pavella, vlasnik hotela "Bonavia", na 4 godine lišenja slobode sa prinudnim radom, te na konfiskaciju cjelokupne imovine, zato što je potpomagao neprijatelja na način da je trgovao vinima u Njemačkoj, a van sumnje je da vino pojačava ratnu otpornost i agresivnost neprijatelja. Također, istovremeno daje konačište njemačkim komandama u svom hotelu, a što svakako olakšava položaj okupatora. Konfiskacija se odnosi na vinsku tvrtku Pavella Giovanni na Rijeci, hotel Bonavia, vilu na Costa-belli, te nekretnina i zemljišta, gradilišta u Lovranu, stanova, vila i nekretnina u Rijeci, te ureda i skladišta u Slobodnoj zoni u luci, nekoliko kamiona i automobila Fiat 1100. Iz njegove tvrtke Pavella Giovanni na Rijeci, uskoro je izrasla firma Istravino, za koje se navodi da je preuzela skladišta Pavelle na Costabelli 30.06.1947." i tako na tisuce objekata, "sagradila"

VL
Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
06:59 23.03.2023.

Izgleda da nam je žao što struja nije skuplja ?? Pa nije baš teško ispuniti tu želju. Nakon toga slijedi plač kako je struja skupa.

VL
PE
Pericabad2
08:13 23.03.2023.

Nemojte u elektri isplatiti bozicnice, regrese i uskrsnice ove godine i nece biti manjkova. Dapace, skacete u plus

VL
DU
Deleted user
06:40 23.03.2023.

Nije realna cijena el. energije za kućanstva odnosno tu debelo "zaostajemo" za većinom članica EU - netko, u konačnici, mora to platiti, u slučaju RH će to biti proračun. El. energija bi trebala biti 2 do 3x skuplja, dakle ako smo do sada plaćali za nekih 300 kWh/mj. približno toliko kn (40 € cca), stvarni trošak je 80 € ili čak stotinjak eura rata. Jasno, sad slijedi žalopojka da kakve su nam plaće, mirovine itd. itd. - e pa kad se ide na "socijalnu" cijenu el. energije, naposljetku to sve skonča na proračunu i HEP je tu u pravu, da je to neizdrživo. Druga strana medalje jest da skoro ništa, osim HE Lešće bremenite aferama tijekom 14 god. gradnje, nije napravljeno od novih energ. investicija i da je stalna politika rukovodstva HEP-a da se ide na uvoz cca 1/3 potrebne el. energije. To je znana javašluk tvrtka, gdje se još posluje po šprancama iz prohujale epohe...

VL
IG
igy100
07:10 23.03.2023.

Idealno za 1 Euro da se proda

VL
Avatar Dragovit
Dragovit
08:32 23.03.2023.

Rasprodalo se strancima gotovo sve, financijski sektor, naftni sektor, telekomunikacijski sektor, farmaceutski sektor .... strateške zlatne koke. Sad je na redu HEP. Za 1€. Slijedi voda. I konačno se može reći ''ne-imamo Hrvatsku''. To je prava slika euro-atlanskih integracija. Biti podstanarom u vlastitoj državi.

VL
SI
sigmundfreud
06:52 23.03.2023.

Mikrogrizli. "Prohujala epoha" je sagradila sve hidroelektrane, termoelektrane i nuklearku Krško. Što je sagradila današnja epoha?

VL
Avatar AP (autokratski premijer)
AP (autokratski premijer)
06:54 23.03.2023.

To je socijalizam na HDZ-ov način kojim kupuju izbore. Dok god im EU ne kaže da tako više ne može tako će ići. Šteta što je operacija Škugor izmakla kontroli pa nije postao direktor HEP-a kako je bilo planirano. Što bi tek taj napravio nered tamo.

VL
Avatar AP (autokratski premijer)
AP (autokratski premijer)
07:06 23.03.2023.

Struja je skupa samo je pitanje tko će je platiti? Krajnji potrošač ili porezni obveznik? U tržišnom gospodarstvu plaća onaj tko potroši. U hadezeovoj inačici socijalizma plaća onaj kome država jami kako bi rasteretila nekog drugog. Nerad se nagrađuje, rad se kažnjava.

VL
Avatar utunelu
utunelu
07:58 23.03.2023.

Priznajte ono sto ne smijete..da je drzava bankrotirala da drzavu razvlace na milion strana sto ideoloski sto finacijski..a to je sve zbog toga jer nema vlasnika -gazdu -upravitelja a sve zbog populizma

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.