Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTEKAO MORATORIJ
Povratak na članak

Fina izdala priopćenje uoči nadolazećeg vala ovrha: 'Ako nemate novca, otvorite zaštićeni račun'

Građani mogu besplatno putem servisa e-Blokade, kojem pristupaju putem sustava e-Građani, provjeriti imaju li dug, tko je ovrhovoditelj, otvoriti zaštićeni račun te preuzeti sve dokumente

Komentari 17

Avatar renac
renac
18:30 14.10.2020.

Vrijeme je za nesto vise i jace u ovoj zemlji jer ce nas ovi masoni u politici i bankama unistiti.

VL
JA
jadnatikoza
19:12 14.10.2020.

Pod hitno zatvorite ovu uhljebničku instituciju koja provodi ovrhe nad siromašnima.

VL
Avatar Nilski konj
Nilski konj
15:02 14.10.2020.

FINA-uhljebničko fantomska institucija slučajne države.

VL
DK
davor.kutlesa
16:57 14.10.2020.

E tek iza 18 slijedi rusvaj. Što kažeš Plenki?

VL
NE
neboiznadzagreba2
14:54 14.10.2020.

U vremenima kriza, privatne su banke obilno sanirane državnim novcem, no pomoći ljudima pod ovrhama koji su i sami sanirali te banke, punili proračun, davali plaće političarima i raznolikim uhljebima nezamislivo je, Pedro uvijek izvisi, njega se odere i ispljune.ne. Zaboga, tko je država, mi ili oni koje zakoni uvijek "pokriju?

VL
NE
nečešrazbojniče
16:18 14.10.2020.

Zašto bi građani morali imate E-nešto ili unaprijed otvarati nekakve račune. Građanin mora biti upozoren prije ovrhe od strane tražitelja potraživanja.

VL
Avatar babinjak1984
babinjak1984
12:22 17.10.2020.

Nabavili blindirane Mercedese.

VL
MA
marijaqwer
17:06 14.10.2020.

Jedino riješenje je zakon kojim bi blokiranim dug prestao rasti ( čim netko bude blokiran prestati mu obračunavati kamate, zatezne kamate i sl te time spriječiti stalni rast duga, koji dužnike drži u " dužničkom robstvu" jer dug raste brže od prisilne naplate ). U zakonu treba urediti i problem kada vjerovnici nastavljaju sa pružanjem usluga neurednim platišama sve dok dug ne bude blizu zastare ( pušta se neuredno plaćanje tri godine a onda blokada ) . Većini ljudi bilo bi nemoguće normalno funkcionirati sa trogodišnjim dugom .

VL
Avatar dzambo
dzambo
20:01 14.10.2020.

Jednostavno zakon za to treba promjeniti kao kod Amera ovdje kod mene...i ovdje su banke privatne i ovdje gube novac u slucajevima kad dodje do toga....i sistem je pojednostavit da PRESTAVLJA i banke ALI I duznike...i imaju 2 (dvije) varijante ZAKONSKI kad sam duznik dodje u tu situacija onda ima dva izbora AKO nemoze vise placati normalno svoj dug...prvi je da zakonski uzme odvjetnika koji nekostaju bas puno za to i sa bankama ili svim duznicima ZAKONSKI udje u plan od 5 god. u kojem bi placao nazad svoj dug i zato mu se normalno oderedi mjesecna rata koja ce pokrivati sve duznike i onda Sudski sluzbenik to duznicima rasporedjuje mjesecno i poslije 5 god. ostatak duga se brisei duznik ide normalnim zivotom dalje ALI mi ostaje u rekordu ta ''naznaka'' da je 5 god. bio u toj situaciji, a druga varijanta je zesca i na isti nacin duznik moze LEGALNO sve rijesiti i da mu se brise SAV DUG ako dokaze da nemoze placati SVE rate i poslije toga duznik je cist od kredita ali iducih 10 god. nemoze dobiti nijedan kredit po normalnim uslovima, a poslije par god. moze dobiti kredit po jako velikim mjesecnim ratama. U tom drugom slucaju AKO duznik NEMA imovine ili vrijednosti da se banke naplate a MORA mu se po zakonski ostaviti dovoljno za osnovne zivotne potrebe. i to je to ''ukratko'' mada tu jos ima sitnica ALI kraj za duznika u oba slucaja je isti ''sloboda'' od duga. i opet kazem i ovdje banke i drugi kreditori rizikuju pa kako prodju u buducnosti, biznis je biznis,nista sigurno nije

VL
Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
18:15 14.10.2020.

Tražimo da se napravi moratorij na ovrhe a da se oni koji nemaju kredite takodjer isplati 60-100 000 eura...

VL
TR
tratincica68
15:14 14.10.2020.

Dug se vratit mora i tocka.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.