Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Teško hoda'

Fidel Castro se neočekivano pojavio u javnosti

Fidel Castro
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
09.01.2014.
u 22:43

Reuters navodi izjavu očevica koji je rekao da je pogrbljeni Castro ušao u zgradu teško hodajući uz pomoć suradnika te se oslanjao na štap.

Bivši kubanski predsjednik Fidel Castro neočekivano se pojavio na otvaranju kulturnog centra u Havani čiji pokrovitelj je jedan od najdražih umjetnika bivšeg diktatora.

Kubanska televizija objavila je prilog na kojem se vidi Castrov dolazak u plavom kombiju koji je bio popraćen pljeskom stanovnika. Potom je prikazan i kako 87-godišnji kubanski vođa sjedi i razgovara sa slikarom i kiparom Alexisom Leyvom i drugima koji su došli na otvaranje.

Teško hoda

- Danas slavimo 55. godišnjicu Fidelovog ulaska u Havanu. Vrlo sam emocionalan zbog njegova dolaska ovdje - kazao je Leyva. Reuters navodi izjavu očevica koji je rekao da je pogrbljeni Castro ušao u zgradu teško hodajući uz pomoć suradnika te se oslanjao na štap. Posljednji puta se Castro pojavio u javnosti u travnju 2013. godine u školi u Havani.

Fidel živi u vili u predgrađu Havane gdje, navodno, redovito prima goste, no njegove fotografije i snimke su rijetke, a ponekad piše osvrte za lokalne medije. Navodno je još uvijek lucidan i znatiželjan. Castro je čvrstom rukom vladao Kubom 48 godina prije nego je zbog bolesti predao vlast bratu Raulu koji je 2008. godine i službeno postao predsjednikom.

>>'Čestitam Raulu što je Obami kazao: Ja sam Castro!'

>>Papa i Fidel Castro proveli su pola sata razgovarajući

Komentara 4

Avatar vekavac
vekavac
07:26 10.01.2014.

Dali je ovo Castri ili njegov dvojnik po ugledu na sadama.

AA
aabbcc
16:36 10.01.2014.

Narodi koji vole svoga vodju su obicno sretni ali danas je to prava rijetkost i velika ljubomora u svijetu od strane zlocestih, narodu omrzenih vladara....

Avatar angelkovich
angelkovich
09:31 10.01.2014.

viva fidel...viva cuba...viva revolution

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije