Naslovnica Vijesti Hrvatska

FER-ovci pobijedili na regionalnom natjecanju

Pobjednički tim iz Hrvatske čine Karlo Hercigonja, Ivan Ratković i Nikola Benazić s Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu
17. svibnja 2019. u 16:16 1 komentara 327 prikaza
Pobjednički tim iz Hrvatske čine Karlo Hercigonja, Ivan Ratković i Nikola Benazić s Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu
Foto: PR
Pogledajte galeriju 1/3

Regionalno studentsko natjecanje, održano na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, označilo je završetak projekta SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2019.

Karolina Amidžić Dosje Slavonija 'Tko god kaže da u Njemačkoj teku med i mlijeko, taj nema pojma!'

Ovaj projekt, koji je inicirala studentska udruga EESTEC, a koji su podržali fakulteti elektrotehnike u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji te Siemens, mladim i perspektivnim budućim inženjerima pruža detaljniji uvid u problematiku s kojom se inženjeri inače susreću u industrijskoj automatizaciji u svrhu što bolje pripreme za rad u stvarnoj okolini.

Odabrana su tri pobjednička tima, po jedan iz svake zemlje, te ukupni regionalni pobjednik. Pobjednički tim iz Hrvatske čine Karlo Hercigonja, Ivan Ratković i Nikola Benazić s Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, iz Slovenije Urban Aravs, Jernej Štremfelj i Tina Vindiš s Fakuteta za elektrotehniko iz Ljubljana te iz Srbije Uroš Rakonjac, Petar Kovačević i Dejan Bogdanović s Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu. Regionalni pobjednik natjecanja je tim iz Hrvatske.

Naime, natjecanje SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2019 započelo je početkom travnja teorijskim dijelom radionice u sklopu kojeg su sveučilišni predavači s fakulteta elektrotehnike iz Zagreba, Beograda i Ljubljane održali predavanja koja nisu obuhvaćena nastavnim kurikulumom. U sljedećoj su fazi studentski timovi riješili zadatak kojim su se najbolja dva tima u zemlji kvalificirala za regionalnu završnicu u Zagrebu. U okviru ove završnice natjecanja finalisti su predstavljali rješenje dodatnog dijela zadatka. Svaki je tim imao 10 minuta na raspolaganju za prezentaciju i 5 minuta za odgovore na pitanja članova žirija.

crna rupa Povijesni trenutak Ovo je prva fotografija crne rupe! 'Izgleda poput vatrene kugle'

Zavidno znanje u području industrijske automatizacije pokazali su i ostali timovi, a sve ih je ocjenjivao žiri koji se sastojao od po tri stručnjaka iz svake zemlje. Svaki je član žirija ocjenjivao timove iz susjednih zemalja u kategorijama kvalitete izrađenog programa te prezentacijskim vještinama. Bodovanje kvalitete programa vršilo se prema mjerljivim rezultatima. Hrvatski članovi žirija bili su izv. prof. dr. sc. Igor Erceg (FER), mr. sc. Tomislav Pavić (A&C Automation Adria) i dipl. ing. Marko Bunić (Siemens), dok su iz Slovenije i Srbije to bili po dva sveučilišna profesora te po jedan Siemensov predstavnik.

„Ovo je natjecanje odličan primjer sinergije fakulteta, studenata i gospodarstva. Siemens želi podržati projekte koji potiču razvoj stručnih i praktičnih znanja budućih inženjera s ovog područja jer smo i sami strateški usmjereni na područja automatizacije i digitalizacije, koja su i bila okosnica ovog natjecanja“, izjavila je Medeja Lončar, predsjednica Uprave Siemensa Hrvatska prilikom dodjele nagrada.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Algebra
PRIJAVE TRAJU
Kako do 10.000 eura? Dovoljna vam je odlična ideja za startup
  • debelikonj:

    Svaka čast FER-ovcima. Volio bih da se druge godine natječu sa Austrijancima, Madjarima, Česima, Slovacima... To je naša regija.