Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Delawareu

FBI pretražio Bidenov ljetnikovac: Pretres trajao 3,5 sata, nisu pronađeni tajni dokumenti

President Biden Issues Traval Advisories Ahead Of The Christmas Holiday Weekend
Foto: CNP/AdMedia/NEWSCOM
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
02.02.2023.
u 00:07

Bidenov odvjetnik rekao je da je pretraga bila "planirana" uz predsjednikovu "punu podršku"

Američko ministarstvo pravosuđa nije u srijedu pronašlo dokumente s oznakom tajnosti u ljetnikovcu predsjednika Joea Bidena u Rehobothu u Delawareu, no neki su materijali uzeti radi daljnje analize, rekao je Bidenov odvjetnik. Jutarnji pretres agenata FBI-ja koji je trajao 3,5 sata produžetak je istrage o Bidenovom rukovanju povjerljivim dokumentima. Prethodno su materijali pronađeni u njegovom domu u Wilmingtonu u Delawareu i u uredu u Washingtonu koji je koristio tijekom svoga potpredsjedničkog mandata u administraciji Baracka Obame, pa do predsjedničkih izbora.

"Nisu pronađeni dokumenti s oznakom tajnosti", rekao je odvjetnik Bob Bauer. "U skladu s procesom u Wilmingtonu, ministarstvo pravosuđa uzelo je na daljnje razmatranje neke materijale i pisane poruke koje su vezane uz vrijeme kad je bio potpredsjednik". Izvor je potvrdio da je istragu provodio FBI, koji je dio ministarstva pravosuđa. Bidenov odvjetnik ranije je, kako prenosi BBC, rekao je da je pretraga bila "planirana" uz predsjednikovu "punu podršku". 

Istraga je izazvala političku glavobolju za Bidena, koji bi idućih tjedana ili mjeseci trebao objaviti da kreće u borbu za novi predsjednički mandat. Predsjednik i njegova Demokratska stranka ostali su bez oružja protiv bivšeg predsjednika, republikanca Donalda Trumpa kod čije su kuće također pronađeni povjerljivi dokumenti. Trump nije želio vratiti dokumente koji su u njegovom posjedu, zbog čega je FBI prošle godine pretresao njegovo imanje na Floridi.

Trump je najavio predsjedničku kampanju i na izborima 2024. bi se mogao sučeliti s Bidenom.

Glavni državni odvjetnik Merrick Garland je imenovao dva odvojena istražitelja da istraže Trumpovo i Bidenovo postupanje s tajnim dokumentima, s obzirom da obojica najavljuju sudjelovanje na predsjedničkim izborima.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Tombstone
Tombstone
16:30 01.02.2023.

Farsa. Takve pretrage se vrse tako da organi reda nenajavljeno dodju na vrata, izvedu sve zatecene iz kuce prethodno ih pretrazivsi I izvrse detaljni pretres objekta. Najaviti isto dva tjedna prije je apsurdno. Nije li malo neobicno osumnjicenom najaviti da ce se vrsiti pretres njegove kuce tog I tog Dana u toliko sati dva tjedna ranije? U kucu predsjednika Trumpa provalili su nenajavljeno

Avatar links
links
16:19 01.02.2023.

za to vrijeme Bidenu su uspješno promijenjene pelene

HO
homofobic
17:11 01.02.2023.

Ljevicarski pokusaj polaganja dimne zavjese! Prvu porciju dokumenata su pronasli P R I J E izbora pocetkom studenog prosle godine ali su na tome sjedili da ne bi utjecali na izbore i objavili tek krajem sjecnja ove godine. Republikanci sada vode kolo u Domu Predstavnika i istrazivat ce sve slucajeve korupcije pa zato sada Ministarstvo Pravosuda glumi da su jako zabrinuti za bidenove nestasluke. Strka ce poceti kada se pocme razmotavati klupko oko Biden-Pen centra koji 100% financiraju Kinezi i od kuda citaju strogo povjerljive dokumente koji tamo ne bi smjeli biti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije