Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE INFORMACIJE

FBI otkrio: Rusi nisu hakirali Trumpovu kampanju

trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
10.01.2017.
u 22:59

"Nemamo nikakvih podataka da je Trumpova kampanja hakirana na nacionalnoj razini", rekao je direktor FBI-a pred odborom

Ruski informatički hakeri koji su se pokušavali ubaciti u američke predsjedničke izbore nisu hakirali ekipu nacionalne kampanje Donalda Trumpa, rekao je u utorak direktor FBI-a James Comey.

Comey je pred obavještajnim odborom američkog Senata rekao da su Rusi upali u računala Trumpove kampanje na lokalnoj razini i razini država, ali ne i na nacionalnoj razini.

"Nemamo nikakvih podataka da je Trumpova kampanja hakirana na nacionalnoj razini", rekao je direktor FBI-a pred odborom.

"Rusi su došli do podataka republikanske stranke, ali radilo se o adresama elektroničke pošte koji više nisu bili u upotrebi", objasnio je Comey i dodao da su "prikupljene informacije bile stvar prošlosti i nisu ih objavili".

Američke obavještajne službe optužuju ruskog predsjednika Vladimira Putina i rusku vladu da su pokrenuli kampanju potkapanja američkog demokratskog procesa kako bi povećali izglede za pobjedu republikanskog milijardera Donalda Trumpa.

Oni posebice optužuju Ruse da su hakirali elektroničku poštu demokratske stranke kao i osobe bliske Hillary Clinton i da su ih objavili na internetu, posebice WikiLeaksu prije izbora čime su destabilizirali demokratsku kandidatkinju. Kremlj je demantirao te optužbe.

Ali Obamina administracija je sankcionirala Rusiju i iz zemlje izbacila 35 diplomata koja smatra špijunima.

Donald Trump, koji je dugo bio skeptičan u vezi optužba američkih obavještajnih službi, sada ih ne kritizira izravno.

>> Trumpova 'Twitter vlast': Reality u Bijeloj kući

Komentara 17

NA
Nadalinaaa
23:18 10.01.2017.

Zbilja ozbiljna država u kojoj CIA tvrdi jedno, a FBI drugo! Još su smješniji mediji koji ovim cirkusom skreću pažnju sa sadržaja mailova koje je Wikileaks objavio. A mailovi su do gola razotkrili zmijsko leglo u Obaminoj administraciji. Da ne govorimo o epohalnom porazu američke politike na Bliskom istoku i na potpunom razotkrivanju njihovog sponzorstva globalnom terorizmu. Pouka: nemojte pričati o totalnom američkom debaklu, nego lovimo opakog Putina zbog hakiranja! hahahahaha Koji naivni pokušaj manipulacije!

Avatar kravata
kravata
23:19 10.01.2017.

Trump je i bio tog misljenja.

DU
Deleted user
23:12 10.01.2017.

Dobro ali niko ne spominje jeli je to istina što je pisalo u elektronskoj pošti???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije