Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkrića

FBI: Mafija je Kennedyjeve uklonila kroz krevet Marilyn Monroe

Kenndeyjevi (1)
Foto: Arhiva VL
1/5
15.06.2010.
u 20:43

Atentator i ubojica Roberta Kennedyja Sirhan Sirhan nudio je zatvoru kolegi mafijašu milijun dolara i auto za ubojstvo Edwarda Teda Kennedyja

Šaputanja na jastuku stajala su glave predsjednika Johna F. Kennedyja i njegova brata Roberta kao izglednog predsjedničkog kandidata te uništila ambicije Edwarda Kennedyja da postane predsjednik SAD-a. Nakon što je John F. Kennedy ubijen u atentatu, šefovi mafije učinili su sve da više nijedan Kennedy ne postane predsjednik.

Više nijedan u Bijelu kuću!
Sažetak je to sočnih novosti u FBI-jevu dosjeu od 2352 stranice objavljenom jučer. Nastajao je od 1961. do 1985. godine, a ispunjavaju ga nasilne smrti slavnih, seksualni skandali, urote, Ku Klux Klan, antikomunistička organizacija Minutemen... A iza svega stoji talijanska mafija. Organizirani kriminal pokojnom predsjedniku nije oprostio što je u kampanji tražio od kriminalnog polusvijeta da mu bude saveznik, a kad je ušao u Ovalni ured, za svoje usluge nisu dobili nagradu kakvu su očekivali, nego su posve odbačeni. Posebno im se zamjerio Robert Kennedy, kao državni odvjetnik i ministar pravde koji je 1965. godine pokrenuo široku kampanju protiv mafije.

Ranih šezdesetih godina ulaz u svijet Kennedyjevih otvorila je možda najveća filmska superzvijezda Marilyn Monroe. Bila je ljubavnica i Johna Kennedyja i njegova brata Roberta. Ali bila je i ljubavnica Franka Sinatre, čija je skupina estradnih zvijezda Rat Pack unosne poslove dobivala izravno od L. Luciana, C. Gambina, S. Giancane i J. Fischettija. Mafijaši su izravno od Sinatre doznavali tko je tko u krugovima Kennedyjevih, gdje su slaba mjesta Camelota iz Massachusettsa i tko što iz klana namjerava učiniti.

I posljednja dvojica
Nakon što se Marilyn Monroe 1962. navodno ubila prevelikom dozom tableta, a John F. ubijen 1963. u Dallasu, mafiji se valjalo riješiti još dvojice. U otkrivenom dosjeu stoji da je Sirhan Sirhan, atentator koji je 1968. usred kampanje za predsjednika SAD-a ubio Roberta Kennedyja, već u zatvoru nekom kriminalcu nudio milijun dolara i automobil da ubije i trećega brata Edwarda Teda Kennedyja.

Njegove su predsjedničke ambicije nestale s nerazjašnjenim utapanjem Mary Jo Kopechne u nesreći Tedova automobila 18. srpnja 1969. godine.

Komentara 13

Avatar billybull
billybull
06:53 16.06.2010.

interesantno....cijeli svijet (doduse ne vise, ali u blizoj proslosti) pokusavao je saznati sto se to i zasto desilo kennedy-ima, ali na nasem forumu srbin s marsa, po profesiji kamiondzija, monte kristo koji vjeruje u prorocanstva i ocekuje smak svijeta za godinu-dvije imaju sve podatke, znaju ne samo imena tajnih agenata nego i njihove supruge, pa cak i redne brojeve dokumenata iz tajnih arhiva...pa kako onda mi hrvati u stvari ne drmamo svijetom, nego ta amerika?

RE
rezonancija
10:28 16.06.2010.

tamna strana isto tako vodi planski ratove na ovoj planeti...uzmite bilo koju godinu u nasoj povijesti ividjet cete da nije bilo niti jedne godine bez rata...na vecem podrucju globusa....ratovi se samo planski sele s kontinenta na kontinent s lokacije na lokaciju...zato i jesu izmisljene religije...imas bacvu baruta...e sad samo netko treba pripaliti fitilj...to su uvijek...CIA,MOSSAD,MI5.NSA....to su satanine kcerke...koje su poslale u smrt stotine miliona nevinih ljudi...

BA
baraskada
08:27 16.06.2010.

jedno je sasvim sigurno, američki predsjednik,koji dirne u moć židovskog lobija, mafije i industrije oružja je mrtav čovjek !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije