Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Fali još samo Band Aid 'Moja kupovina'

Lex Agrokor je usvojen pa ostaje mogućnost da umjesto Alvareza Trećeg, Vlada pošalje nekog Todorića Drugog. U svakom slučaju, nitko ne zna koliki su dugovi niti, jednom kad se ključne niti povuku, što će se sve raspetljati, koliko će se “kostura” unutar Agrokora izvući i kolika će konačna rupa zijevnuti

Komentari 40

MA
MarioG
09:36 07.04.2017.

Da su dobavljači mogli nekom drugom "uvaliti" svoje proizvode oni bi to i napravili. Todorić je prihvaćao precjenjene i nekonkurentne proizvode naših proizvođača jer je imao deal s državom koja mu je to kompenzirala raznim poticajima i dotacijama. Todorić jee doista kriv ali nitko u ovoj priči nije nevin..

VL
DU
Deleted user
08:52 07.04.2017.

Sve u svemu, kako god se okrene, stanje nije nimalo obećavajuće ni ohrabrujuće. Predični gospo'n vlasnik Todorić Ivek i njegov vrli "menadžment" (sve navodno neprijeporni stručnjaci, čak i bogomdani genijalci) skuhali su gorku u neoprobavljivu poparu od koje će nam godinama trnuti zubi i okretati se želudac. A kaj se tiče toga Alvarez Tončeka III. i ekipe mu, već za tjedan-dva shvatit će srž stvari i pobjeći glavom bez obzira.

VL
ZG
zgblabla
09:42 07.04.2017.

...osnovni problem ove nazovi države je slijedeći-svi su kvalificirani za sve evo npr vrdoljak..prića priće o agrokoru a uveo razdjelnike i nakamario na te račune sve i svašta tako da se ljudi smrzavaju za iste novce za koje im jeje godinu prije bilo toplo. maras je kvalificiran da prića o todoriću a obećao je 100 000 radnih mjesta sa uloženih 10 milona eura i tako redom,daićka (velika ekonomistica) kaže da mjenice kontrolira hnb sirota ne zna da to uopće nije posao hnb-a to je otprilike iso kao da ja kažem hipoteke kontolira hnb

VL
DU
Deleted user
08:43 07.04.2017.

Gornjem prikazu nedostaje jedna dimenzija - a to je "teorija" Todorića da je on taj koji će "ocijediti" multinacionalne kompanije. O čemu se radi!? Prije kupovine Mercatora, a koji je neka prekretnica jer je platio "živom lovom" (za promjenu!) posuđenom od banaka, snatrio je o kupovini četvrtog po redu turskog maloprodajnog lanca, iako tamo nema nitko iskustva od naših gospodarstvenika. I iznio svoju teoriju da se on spreman "protegnuti" s bankarskim kreditima samo da stekne novih potencijalnih 70 mil. potrošača, pored tzv. regionalnih (HR, BiH, Srbija) jer će "ožmiknuti" multinacionalne kompanije koje namjeravaju (i) tamo tržiti robu s rabatima i iz novonastale razlike u % lakoćom vratiti kredite. U međuvremenu, lovac postao lovina i cijela ta teorija "u čabar"... Eto, o tolikoj megalomanštini se radilo i kraj Todorića je de facto bio u momentu kad je kupovinom Mercatora ( i kasnije Getro) uskliknuo da sada imaju nešto svjetsko (među top 10 EU maloprodajnih lanaca se uvrstio tada). Međutim, multinacionalne kompanije su mu via Orbico prve stale "zavrtati ruku" odnosno on definitivno nije kadar "torkulati" velike svjetske igrače...

VL
DU
Deleted user
11:26 07.04.2017.

U Kini bi dobila preostala obitelj račun za metke

VL
DO
doktorica
09:15 07.04.2017.

zapravo samo je jedno nejasno-gdje je novac koji je Todorić zaradio?!Pa nije prodavao zrak.Ako se preinvestirao,neka onda proda svoju imovinu i tako namiri dio duga.A i sada ako on ili njegova uprava i dalje rade onda neka im se oduzima od plaća,bonova,bonusa,otpremnina itd.-sve za dug!

VL
OB
ObrenM
10:25 07.04.2017.

Gospodin Raspudic je napisao dobar istinit tekst prozet ironijom i sa pravom ga objavio na stranicama V.L.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:32 07.04.2017.

Gospodin Raspudić je pitko i rekao bih pronicljivo sažeo mnogo elemenata koji se vrte oko Agrokora. Čestitam, članak je stvarno dobar. Jedino je malo pretjerao oko gospodina Alvareza, koji je stvarno stručnjak u djelatnosti prinudnog upravitelja i ne bih ga omalovažavao zbog sapunica i elektroničke dance kulture. Jedno je što voli i čime se osobno zabavlja a drugo je kako obavlja svoj osnovni posao. A obavlja poslove prinudnih upravitelja kvalitetno i uz velike osobne prihode, dakako.

VL
MO
mobitel20
11:54 07.04.2017.

Stvarno smo trebali sve komunisticke direktore strpati iza brave 1990. a ne im zbog "pomirdbe i ratnog zajednistva" dopustiti da ukradenim i Udbinim novcem kupe sve sto vrijedi, od ZABA , Adrisa, Atlantika ,... Uz to, dopustili smo im i da iz istih izvora urednici i "novinari" listova poput "Komunist" i "Borba" postanu vlasnici "neovisnih" medija kroz koje su reklamirali komunisticke ideologe sa katedri komunistickih drustvenih "fakulteta" kao korifeje demokracije i ljudskih prava ! Rezultat su neobrazovani janjicari ispranog mozga po portalima i drustvenim mrezama.

VL
MA
max
10:06 07.04.2017.

Najzanimljivije je da nam je HDZov ministar financija isti koji je dosad upravljao financijama Agrokora, hoće li i država saad završiti kao Agrokor?

VL
ZG
zgblabla
10:13 07.04.2017.

...suština problema je da je kroz desetak godina pala potrošnja hrvata 330000 blokiranih, 50000 sa švicarcima još ih je 50 000 otišlo iz lijepe naše ko upće da kupuje...sada kada je sve stalo svi du hrabri i pljuju po todoriću ok i on je največi krivac za čušpajz ali ko je najpametniji maras, vrdoljak i bernardinac koje nikada ništa osim politke i nije zanimalo-poduzetništvo je u tim mentalnim skolopovima nepoznat pojam

VL
AA
AAlien
09:10 07.04.2017.

Dok su devedesetih neki pjevali Moja domovina, drugi su arlaukali Moja otimačina. I danas imamo to što imamo.

VL
PV
prcko.vitamincic
09:47 07.04.2017.

Zašto nitko ne pita koliko koštaju usluge gospodina Alvareza trećeg? Što ako ne uspije? A vidimo da ne uspijeva. Vrijeme prolazi a police su sve praznije u Konzumu. Nitko im više ne želi dati robu jer oni to nemaju od čega platiti. Sve je tako jasno kao dan.

VL
PR
propalismoFranjoskroz
08:52 07.04.2017.

A di nam je Tudman 3.?U Srbiji??

VL
JV
jugovac.valter
09:25 07.04.2017.

Baš su mi zabavni ovi tzv. "domoljubni" kolumnisti na VL-u. Pogotovo kad se zna da svojim pisanjem pune blagajnu stranca. Geni kameni, geni sluganski....?

VL
VU
vuky91
12:53 07.04.2017.

Nedostaje u ovoj cijeloj priči i jedan savjetnik na kojega su očito svi zaboravili. Donedavno najbolji bankar u Europi, osoba za koju se otimao i Goldman Sachs , no uspio ga je na svoju platežnu listu vratiti koncern Agrokor 07.08.2012.na radno mjesto "savjetnik predsjednika". Drugim riječima bolju, iskusniju i kvalitetniju osobu bi teško mogli naći da savjetuje jednog predsjednika koncerna od sistemske važnosti. E da, nemojmo zaboraviti i akviziciju Agrokora koja je kupila Romah d.o.o. nepoznatu firmu u gubicima a prije u vlasništvu supruge bivšeg guvernera. Bilo je tu dosta loših odluka, a to ni ne čudi, kada je zapravo i taj Agrokor mjesto za raznorazne uhljebe.

VL
Avatar eti
eti
13:07 07.04.2017.

Zar nije nedavno osvanuo članak o meksičkoj kopiji Konzuma pod imenom Konsumo. I sad "slučajno" uletava 'Antonio Vrućemije Alvarez treći'?

VL
MI
miso
09:52 07.04.2017.

Dobro, tekst je podrugljiv - no situacija je ozbiljna. Sve ovo je nastalo kao posljedica kraha Hrvatske s 200 brzina (Tuđmanova, ili III. Hrvatska), koja je zvanična politička ekonomija te III. Hrvatske. Ona sada izdiše - izdiše li time i III. Hrvatska, pa s Alvarezm III nastupa i neka IV. Hrvatska (računam Kraljevinu SHS kao prvu, SR Hrvatsku kao drugu, Republiku (Tuđmanova) Hrvatsku kao treću do sada)?

VL
DU
Deleted user
14:11 07.04.2017.

baš djeluju jako zainteresirani ...

VL
IK
ikonoklast
09:41 07.04.2017.

meni se bas sviđa deklaracija od polja do stola..

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.