Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ribić najavljuje

Fakulteti 22. svibnja idu u štrajk, zbog smanjenja plaća

Viliim Ribić
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
13.05.2014.
u 12:36

Jednodnevni štrajk u visokoškolskim ustanovama, najavljuje šef Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, će se ponoviti na kraju školske godine, ne bude li dogovora s Vladom

Fakulteti i ostale ustanove u sustavu znanosti i visokog školstva 22. svibnja će u jednodnevni štrajk, najavio je Vilim Ribić, predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

Razlog je smanjenje plaća ukidanjem kolektivnog ugovora u znanosti. Ne dogovore li se s Vladom u postupku mirenje, postoji mogućnost ponovnog štrajka na kraju školske godine.

>>Otkazuju se kolektivni ugovori u školama, na fakultetima i u znanosti

Komentara 17

MB
mintz_bon
13:45 13.05.2014.

Čuj ti HDZ, a da ti EU kaže da skačeš kroz prozor, ti bi vjerovatno skočio! Pa šta je mene briga za EU - pa mi smo građani i mi određujemo što će biti sa našom sudbinom, a ne tamo neki EU birokrati. I zato palac gore za Ribića i njegov sindikat - samo naprijed!

SA
Sagittariussirius
16:28 13.05.2014.

SDP-ovci na ovim stranicama stalno spominju plaću Ribićevu. Izvlačim zaključak: očito mu ništa drugo ne mogu naći pa ga razvlače po plaći. Primati plaću nije niti kriminal niti nešto nemorlano. Plaća se prima za odrađeni rad. Da li je rad odrađen ne možete znati vi na ovim stranicama već to znade poslodavaca koji plaću daje. Pretpostavljam da Ribićev poslodavac dobro zna zašto je za to mjesto odredio takvu plaću. Ribić ima visoku spremu i na čelu je jedne ustanove, i koliko znam to je jedna od najmanjih čelničkih plaća. Kako to da sdepeovci nisu dobil nalog da ispituju plaću Spomenke Avberšek, koja ima srednju spremu i veću plaću od Ribića. Odgovor je jasan.

PI
pixiee
13:07 13.05.2014.

svi trebaju izaći na ulice i pokazati ovoj Vladi gdje im je mjesto!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije