Naslovnica Vijesti Hrvatska

Fakulteti 22. svibnja idu u štrajk, zbog smanjenja plaća

Jednodnevni štrajk u visokoškolskim ustanovama, najavljuje šef Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, će se ponoviti na kraju školske godine, ne bude li dogovora s Vladom
13. svibnja 2014. u 12:36 16 komentara 1203 prikaza
Viliim Ribić
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL

Fakulteti i ostale ustanove u sustavu znanosti i visokog školstva 22. svibnja će u jednodnevni štrajk, najavio je Vilim Ribić, predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

Razlog je smanjenje plaća ukidanjem kolektivnog ugovora u znanosti. Ne dogovore li se s Vladom u postupku mirenje, postoji mogućnost ponovnog štrajka na kraju školske godine.

>>Otkazuju se kolektivni ugovori u školama, na fakultetima i u znanosti

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
  • mintz_bon:

    Čuj ti HDZ, a da ti EU kaže da skačeš kroz prozor, ti bi vjerovatno skočio! Pa šta je mene briga za EU - pa mi smo građani i mi određujemo što će biti sa našom sudbinom, a ne tamo ... prikaži još! neki EU birokrati. I zato palac gore za Ribića i njegov sindikat - samo naprijed!

  • Sagittariussirius:

    SDP-ovci na ovim stranicama stalno spominju plaću Ribićevu. Izvlačim zaključak: očito mu ništa drugo ne mogu naći pa ga razvlače po plaći. Primati plaću nije niti kriminal niti nešto nemorlano. Plaća se prima za odrađeni rad. Da li je rad ... prikaži još! odrađen ne možete znati vi na ovim stranicama već to znade poslodavaca koji plaću daje. Pretpostavljam da Ribićev poslodavac dobro zna zašto je za to mjesto odredio takvu plaću. Ribić ima visoku spremu i na čelu je jedne ustanove, i koliko znam to je jedna od najmanjih čelničkih plaća. Kako to da sdepeovci nisu dobil nalog da ispituju plaću Spomenke Avberšek, koja ima srednju spremu i veću plaću od Ribića. Odgovor je jasan.

  • pixiee:

    svi trebaju izaći na ulice i pokazati ovoj Vladi gdje im je mjesto!