Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANEMARIO SAVJET

Tetovirao se i nakon pet dana otišao na kupanje, preminuo je u bolnici

tetovaža
Foto: Boris Roessler/DPA/Pixsell
01.06.2017.
u 12:23

Muškarac (31) zanemario savjet pa su ga napale bakterije koje jedu tkivo, na kraju je preminuo

Postoji dobar razlog zašto nakon tetoviranja trebate čekati barem dva tjedna prije nego što uskočite u bazen ili more. Pokazuje to i tragični slučaj 31-godišnjeg muškarca koji je ovaj savjet zanemario pa su ga napale bakterije koje jedu tkivo. Na kraju je preminuo.

Kako piše Daily Mail, 31-godišnjak dao si je tetovirati list pa je išao na plivanje u Meksički zaljev nakon samo pet dana. Kako je rana bila još svježa, zaražena je bakterijama koje su pojele dijelove kože. Dan nakon plivanja, muškarac se razbolio, a blizu tetovaže dobio je crveni osip. Tijekom iduća dva dana stanje se nastavilo pogoršavati te je na kraju završio u bolnici. Liječnici su odmah posumnjali da je krivac bakterija Vibrio vulnificus jer je nesretnik već imao cirozu, prouzročenu navikom pijenja šest boca piva svaki dan. Zbog oslabljenih jetara bio je izložen većem riziku za takve zaraze.

Međutim, nije mu bilo pomoći. Samo 24 sata nakon dolaska u bolnicu liječnici su ga stavili na aparate jer su mu organi počeli otkazivati. Dva tjedna nakon hospitalizacije simptomi su počeli nestajati, ali samo nekoliko tjedana poslije tijelo je otkazalo uslijed septičkog šoka. Na kraju je preminuo dva mjeseca nakon dolaska u bolnicu.

Komentara 29

DU
Deleted user
12:46 01.06.2017.

Tja, kaj se more. Umro je zbog vlastite kratke pameti i obijesti. Na žalost, nije jedini.

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
15:53 01.06.2017.

Vidi se kako je dobar clanak po tome sto ga se Karolina ne usudi niti potpisati.

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
13:59 01.06.2017.

Tetovaže bi trebalo zabraniti jer to potječe od Maorskog naroda koji je na taj način zastrašivao i mučenički ubijao nevine žrtve bez suđenja. Također bi trebalo osuditi i zabraniti onaj ratni ples "Haka" pod kojim su također radili isto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije