Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem listu

Evo zašto je Danska idealna za hrvatske studente

klupa
Foto: Ilustracija:Dusko Jaramaz/PIXSELL
11.01.2015.
u 00:09

O svojim iskustvima na fakultetima, kao i o životu u Danskoj općenito, govore naši studenti s kojima je razgovarao reporter Večernjeg lista.

Ulaskom Hrvatske u EU Danska je postala najpoželjnija destinacija za naše studente. Iako nitko nema točnu evidenciju, pa čak ni naše veleposlanstvo u Kopenhagenu jer im se, kako su nam objasnili, nisu obvezni javiti, procjenjuje se da je trenutačno u Danskoj više od 300 hrvatskih studenata.

Većina je započela studij arhitekture, dizajna, informatike, menadžmenta i turizma te su se nastanili u gradovima kao što su Kolding, Køge, Roskilde, Vejle, Aalborg i Kopenhagen. Popularnost danskih sveučilišta to je veća što kriteriji za upis, za razliku od Hrvatske, nisu isključivo ocjene na državnoj maturi, već znanje engleskog jezika, izvannastavne aktivnosti, preporuke profesora i dobro napisano motivacijsko pismo, a najvažnije je da je studij – besplatan.

O svojim iskustvima na fakultetima, kao i o životu u Danskoj općenito, govore naši studenti s kojima je razgovarao reporter Večernjeg lista.

>>Cijelu reportažu čitajte u nedjeljnom Večernjem listu

Foto: VLm

>>Devetogodišnja osnovna škola može se eksperimentalno uvesti tek 2018./2019

>>'Oni studenti koji odu van trebaju vratiti novac za studiranje'

Komentara 37

ET
etrao
23:55 10.01.2015.

Najbolje bi bilo da se kompletna redekcija Vecernjeg lista spakira i napusti ovu zemlju!

JO
johnxxx
23:48 10.01.2015.

Još jedan članak iz serije "mladi i obrazovani, idite iz Hrvatske, tako da možemo naseliti u Hrvatsku Rumunje, Bugare i komšije."

KA
Kabulkowski
00:06 11.01.2015.

Je li netko uopće osobno poznaje te ljude koji se pojave na slikama...mislm da ne..to oni skinu sa neta i izmisle priču...kao neki dan priča o paru koji je iselio u Canadu, a novinar mislio da kod njih mlijeko košta isto kao i kod nas..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije