Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Mornar:

'Oni studenti koji odu van trebaju vratiti novac za studiranje'

Vedran Mornar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
27.11.2014.
u 22:49

Mornar se zalaže da se "svakom studentu izda račun koliko košta godina i da na računu piše da je sto posto platila država".

- Smatram da bi bilo razumno da se studentima koji se školuju na račun države uvede obveza da ostanu neko vrijeme u Hrvatskoj ili da vrate novac ako odu van - kazao je ministar obrazovanja Vedran Mornar gostujući u emisiji Pressing N1 televizije.

Ministar je naglasio da se protiv "odljeva mozgova" i odlaska mladih u inozemstvo tako bore neke "demokratičnije" zemlje od Hrvatske, a kao primjer je naveo Englesku.

Svakom studentu izdati račun

- Meni se čini da je etično da čovjek u kojeg se uložilo 200, 300, 400, 500, 600 tisuća kuna, koliko košta prosječni studij, da bar kroz porez vrati dio tog novca - objasnio je Mornar koji se zalaže da se "svakom studentu izda račun koliko košta godina i da na računu piše da je sto posto platila država".

Mornar smatra kako bi svaki student tijekom studija trebao dobiti toliko znanja koliko će mu biti potrebno da može samo pokrenuti neki start-up.  

>>Mornar: Idemo s projektom e-škola iako za to imamo samo 20 milijuna kuna

>>Vedran Mornar: U vremenu teške besparice nije pravi trenutak za povratak kuta

Treba li onima koji odu iz Hrvatske naplatiti studiranje?

Komentara 179

OB
obican
23:22 27.11.2014.

Smatram da bi bilo razumno da se ministrima (ovima i onima) koji se školuju (izmisljaju toplu vodu) na račun države uvede obveza da ostanu neko vrijeme u Hrvatskoj i da kopaju kanale ili da vrate novac koji su dobili kao placu za svoj nerad

DU
Deleted user
23:07 27.11.2014.

A hoće li mu država garantirati zaposlenje ili će morati visiti na birou 10-20 god.?

TO
Tomislav
23:24 27.11.2014.

Ovaj Mornar je biser. Nije to platila drzava. To je dio ukradenog novca kojeg njihovim roditeljima krade drzava. Sram ga moze biti. Kud bi to vodilo da ne razmjenjujemo intelektualce sa svijetom? Oni stave geeka za ministra. Majko moja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije