Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednica RH
Povratak na članak

Evo što je Kolinda Grabar-Kitarović poručila u poslanici u povodu Dana državnosti!

– Jedan je od ključnih izazova zabrinjavajuće demografsko stanje. U proteklih petnaestak godina izgubili smo deset puta više ljudi nego u Domovinskom ratu – navodi, između ostalog, predsjednica

Komentari 85

BR
brojevi
20:34 24.06.2015.

Predsjedničina poslanica sadrži sve bitne strateške elemente neophodne za gospodarski razvoj zemlje ali i ukazuju na neodrživo stanje u zemlji, uglavnom zbog nesposobnosti i neznamja vlade da se uhvati u koštac sa neophodnim strukturnim reformama u javnom sektoru i poreznojj politici. Umjesto toga liče na tim DVD-a na treningu gašenja požara kojeg sami zapale.

VL
PO
portugisac
07:51 25.06.2015.

Danas je godišnjica kada je Račan sa svojom svitom napustio sjednicu kada se proglašavala nezavisnost Hrvatske Države. Kako su tu državu tada "željeli" tako i danas njome vladaju. Dali smo u ruke Hrvatsku onima koji je nikada nisu željeli. Znači sami smo si za sve krivi. Grešku možemo ispraviti na slijedečim izborima.

VL
DU
Deleted user
19:47 24.06.2015.

Iskustvo drugih država na sličnom razvojnom stupnju govori da natalitet počinje rasti kad BDP krene preko 10 tisuća dolara po glavi stanovnika. Ova Vlada je glavni krivac za beznadan položaj mlade i srednje generacije jer poduzetnici si tepaju "oduzetnici" i fiskalno online oporezivanje je odnijelo i onaj minimum izgleda da bi netko preživio sa svojim malim obrtom ili d.o.o. Drugim riječima, Linić i njegova fiskalizacija - e to je bio brum motorne pile u šumi... Osim toga, nasvirali su odmah u startu i cijene kWh i m3 zemnog plina (sjetite se ogavnog tona Čačića) - po sistemu nek se brojila veselo okreću, svaki četvrti kWh ili m3 je za državne jasle (PDV na energente je 25 %). U toj atmosferi harača i nameta svake vrste, gdje je ostao sanak koalicije da zvizne i porez na nekretnine, nije čudo što su mladi krenuli preko grane. Iza nas su godine koje su izjeli afrički skakavci, a Milanović - wannabe Tony Blair kako se hvastao na početku, ispao Tony Brainparking koji se zavadio sa svima na potezu Špičkovina - Berlin. Niks rezultata, samo hvalisanja i japajakanje...

VL
Avatar aunick
aunick
07:06 25.06.2015.

Evo sto je Kolinda Grabar - Kitarovic porucila u poslanici....objavljuve VL uz sliku koja nije vezana ni za ciju drzavnost. Ova gospodja cija se poslanica objavljuje nije zasluzila da bude titularno oslovljena, recimo kao Predsjednica, a isto tako na dan drzavnosti nije privrijedila da pored njene slike stoje obiljezja Hrvatske drzavnosti. Mozda to ovi is VL ne razumiju pa cu ih podsjetiti. Cetnika Vulina objavljujete kao ministra susjedne zemlje sa duznim postovanjem tako da je izabrana slika ne na kojoj ovaj cedo kopa nos nego slika na kojoj je Srbijanska Drzavna zastava gdje su njihovi simboli vrlo jasni. Evo sto ja, iseljeni Hrvat porucujem VL; Gospodo stidite se. Vi ne razumijete gradjanske duznosti i vrijedjate nacionalna osjecanja drzave u kojoj zivite. Koliko vama treba vremena da nesto naucite.

VL
KL
Klarahrv
08:21 25.06.2015.

Kakav divan osjecaj kad napokon cujes kako Predsjednica cestita Hrvatima i Hrvaticama Dan drzavnosti. Zivjela nasa Predsjednica.

VL
Avatar Cinco
Cinco
01:07 25.06.2015.

Poslanica je odlična i pogađa bit, ali ovdje su se skupili Iblerovi botovi kojih inače nema na sličnim temama. Peče Vas još Kolindina pobjeda. Za 5 godina njena pobjeda će biti još uvjerljivija.

VL
DU
Deleted user
22:36 24.06.2015.

ima tu cudnih komentara,uglavnom negativnih,a na jedan dobro odmjereni i u svemu dobro koncipirani govor.sto je trebala po vama kriticarima,da pozove mlade da napustaju zemlju,to radi ova Vlada sa planom 21,a kojeg ste svi zaboravili.po projekciji ove Vlade rast BDP-a u 2015g,trebao je biti 5,1 posto,a gdje smo mi do toga,miljama udaljeni.mnogi od vas jos uvijek nisu preboljeli svog jusufa!

VL
DI
Diosiario
21:42 24.06.2015.

Ja i dalje tvrdim da ja nisam ni građanka ni građanin nego hrvatski državljanin. Republika Hrvatska po Ustavu je definirana kao nacionalna a ne kao građanska država i to je cijela mudrost. Tek kad Republika Hrvatska bude Ustavom definirana kao građanska država u kojoj će se onda silom zakona oduzeti prava nacionalnim manjinama, mene ćete moći oslovljavati kao građanina. Sve do tad ja sam građanin grada Zadra i državljanin države Hrvatske!

VL
NE
neos
10:37 25.06.2015.

Ovo je dan kada smo se odlučili da nećemo više biti komunisti i titoisti. Onda su nam ti spomenuti bacili srpski klip pod noge i sakrili se iza toga te popljačkali sve u pozadini dok su junaci morali biti na prvim crtama da nas baš sve i ne pokolju. To je prošlo, klip je odgurnut iako se po potrebi još svakodnevno podmeće iz već spomenutog razloga. No sada je vrijeme da se privede kraju ono započeto. Lustracija i maknuti jugobandu sa utjecaja i pozicija. Onda ulazimo u Rajsko doba Hrvatske. Bravo Predsjednice, svi kao jedan, Lustracijom do blagostanja i sretne budućnosti !

VL
NE
Neo001
21:20 24.06.2015.

Bravo predsjednice pravi govor,,najbolji u zadnji 15g na politickoj sceni u HR

VL
Avatar guza guzic
guza guzic
20:10 24.06.2015.

Bravo predsjednice pravi govor,,najbolji u zadnji 15g na politickoj sceni u HR

VL
Avatar mirica19
mirica19
22:10 24.06.2015.

Eh kad bi bar svi političari bili kao Kolinda...

VL
Avatar mirica19
mirica19
22:10 24.06.2015.

Iz dana u dan, divim se našoj Predsjednici :)

VL
Avatar mirica19
mirica19
22:09 24.06.2015.

Lijepo Predsjednice, vaše se riječi cijene :)

VL
ML
marko leko
21:49 24.06.2015.

Koja demagogija!!!

VL
OK
okus
10:53 25.06.2015.

Kolinda, jesi li bar procitala ako vec nisi informirana da se curatak u skoli onesvjestio jer tri dana nije jela? Kome i zasto da mladost ostaje? Na tvojim kradezejnerskim i njihovim kokosjim prodavanja magle? Da umiru da bi se doricni orezderavali i uhljebljivali za pet grneracija? Ne znam ko te je biral ja NISAM.

VL
VA
vadis
22:08 24.06.2015.

Zorana Milanovica ponovo za premijera. HDZ je lopovska stranka. Kalmeta, Rimac, Karamarko Udbas, Brkic falcifikator, Sanader, Cobankovic, Barisic, Pasalic, Roncevic, ova su samo neki od HDZ kriminalaca.

VL
VA
vadis
22:21 24.06.2015.

Kolindine demagogije je vec svima preko glave. Ona je radila vani u hrvatskoj diplomaciji kao veleposlanica. Mjesecna placa veleposlanika je 10,000 eura. Bi il se ona vratila u Hrvatsku da joj Udbas Karamarko nije ponudio mjesto kandidata HDZ za predsjednicu drzave?

VL
CI
cinbenik
19:58 24.06.2015.

Hrvati nemogu osjetiti EU,a trebali su da nije bilo HDZea,bar prije 10etak godina,ako Milanovic nedobije jos jedan mandat,jer nema alterantive..Naravno sumnjivo legalna ce sve uraditi,pa pokusati jos jedan drzavni udar preko sator revolucionara,kako bi sprijecila napredak Hrvatske......Eto i Peljerskog mosta,sada je ocekivati pojacane aktivnosti HDZe stozera..........

VL
FE
fefellerunt
10:50 25.06.2015.

Jaka stvar Dan Državnosti, samo priolika da gomila ukruhaka, koji i inače ne radena državnom koritu , ode malo na ljetovanje . koliko je imalo smisla ići u borbu za ovu državu vidi se i po količini minusa na moj komentar , d au znak zahvalnosti , što su ovih dana puna usta i kitarovićke i milanovića , mnogi branitelji jedva da imaju za parizer , sretni ako su doživjeli i 50-u godinu života . S obzirom kakvoj gomili smeća su omogućili da idu na ljetovanja dobro su i prošli , ali veće se najavljuju mjere da nemaju više ni za parizer, što oni imaju jesti tu industrijsku hranu, neka jedu organsku travu, da su bili pametni izganjali bi si invalidnost i imali dobre mirovine poput udovica ili kojekakvih podobnih generala koji se nisu maknuli iz zagreba. Kao Hrvate zabrinjava demografska slika, možeš misliti velike štete , a ta slika bi bila još i gora da nema muslimana roma .

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.