Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rezolucija o genocidu u Srebrenici

Evo s čim se Vučić junačio nakon glasanja u UN-u: 'Nitko mi je neće oduzeti'

UN General Assembly votes on Srebrenica genocide resolution in New York
Foto: EDUARDO MUNOZ/REUTERS
1/5
23.05.2024.
u 18:40

Za rezoluciju je bilo 84 predstavnika zemalja, 19 je država bilo protiv donošenja rezolucije.

Opća skupština Ujedinjenih naroda danas je usvojila rezoluciju kojom se 11. srpnja proglašava Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici. Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, obratio se veleposlanicima UN-a, istaknuvši snažno protivljenje Srbije ovoj rezoluciji, iako ona ne osuđuje izričito Srbiju ili Srbe niti im nameće kolektivnu krivnju za genocid.

"Ja sam se poklonio žrtvama sukoba u Bosni. Zašto se donosi ova rezolucija? Svi ljudi koji su bili optuženi su i osuđeni na zatvorske kazne. Nema pojedinačnih imena u rezoluciji. Zašto samo ovaj slučaj, samo ovaj primjer? Donosi li ova rezolucija bilo kakvo pomirenje u BiH? Kome je potrebna ova rezolucija i zašto baš u ovom trenutku?" upitao je Vučić prije glasovanja.

Rezoluciju je podržalo 84 države, 19 je bilo protiv, dok je 68 država ostalo suzdržano.

 

Nakon glasovanja, Vučić se ogrnuo zastavom Srbije, unatoč protivljenju predsjednika Opće skupštine i zahtjevu osiguranja da ju skine. "Nitko na svijetu neće mi uzeti moju zastavu," poručio im je Vučić.

Na svom Instagram profilu, Vučić je odmah nakon glasovanja objavio fotografiju na kojoj je zaogrnut srbijanskom zastavom, uz poruku: "Ponosan na svoju Srbiju!"

VEZANI ČLANCI: 

Komentara 3

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
19:22 23.05.2024.

Vučič je ponosan na srpske krvnike u Srebrenici.

Avatar Stradun
Stradun
20:47 23.05.2024.

Razočaran i utučen, posegnuo je za bocom omiljene mu rakije* i otpio par dugih gutljaja. Odmah se osjećao bolje. ......(* čuvena Draža šljiva prepečenica)

JO
Joseph1
21:22 23.05.2024.

Smije li se nešto reči protiv ovog lepog zastavnika ili ne smije? Ako nije problem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije